Hopp til innhold

Trolig Bond-innspilling i sunnmørsbygda Sæbø

Den lille sunnmørsbygda Sæbø i Ørsta kan få celebert besøk i forbindelse med innspilingen av den nye James Bond filmen.

Daniel Craig
Foto: Leo Hudson / AP

I følge TV2 blir det gjort klart til opptak til den nye James Bond filmen på Sæbø den kommende uka.

Flere varebiler merket med Pinewood og Movie Makers har ankommet sunnmørsbygda. Pinewood er kjent som innspillingsstudio for James Bond-produksjonene. Flere uavhengige kilder bekrefter overfor TV 2 at disse er engasjert i Bond-opptak de nærmeste dagene.

– Dersom dette medfører riktighet så er det vanvittig stort. Dette er en mega-reklame for Hjørundfjorden og for Ørsta. Vi kommer til å bruke dette for alt det er verdt i markedsføringa av kommunen vår, sier en engasjert ordfører Stein Aam (Sp) i Ørsta.

James Bond filminnspilling Sæbø

Varebiler merket med Pinewood og Movie Makers er på plass på Sæbø i Ørsta kommune.

Foto: Rune Sæbønes/Møre Nytt

Hemmelighet

Saken er omgitt av et hemmelighetskremmeri. Ingen vil bekrefte åpent at dette handler om en James Bond innspilling. Ifølge avisa Møre-Nytt har det lenge vært kjent at det skal gjøres filmopptak på Sæbø tirsdag og onsdag kommende uke. Et eget skip kommer for å huse filmfolkene.

Det har allerede vært spilt inn Bond-scener i Nittedal mellom 25.mars og 2.mai i år. For to uker siden kunne NRK fortelle at det trolig også skal gjøres opptak flere steder i Møre og Romsdal. Stedene det er snakk om er den spektakulære Atlanterhavsvegen langs kysten, og områder i Rauma kommune som er kjent for sine mange spisse fjell og bratte daler.

Ikonisk

Stein Aam (Sp)

Ordføreren i Ørsta, Stein Aam (Sp). ser store muligheter med James Bond innspilling i Hjørundfjorden.

Foto: Remi Sagen / NRK

James Bond er en av filmhistoriens aller mest ikoniske skikkelser. Dr. No som var den første Bond-filmen med Sean Connery i hovedrollen, kom i 1962. Senere har det gått slag i slag med ulike stjerneskuespillere i hovedrollen. I Norge har James Bond fimene vært svært populære.

Siden 2006 er det Daniel Craig som har spilt den britiske spionhelten. Nå kan han være på veg til den lille sunnmørsbygda Sæbø i Møre og Romsdal.

Stor stas

For ordføreren har ikke dette bare en markedsføringsverdi i mange millioners klassen. Det er også et møte med hans egen ungdomstid der James Bond var en av de store heltene.

– Dette er jo min generasjon da vet du. Det var stor stas å se filmene med James Bond. Dette er helt topp, sier Stein Aam.