Takler Molde-spillerne oppstyret?

Har alt oppstyret rundt Ole Gunnars fremtid tappet Molde-spillerne for krefter? Og klarer Aalesund å skaffe tre poeng på Åråsen for første gang? Begge lagene er ute i spennende kamper i kveld.

Molde - Tromsø

Magnus Wolff Eikrem var den av Molde-spillerne som kunne ha havnet i Aston Villa, om det hadde blitt noe av Solskjærs overgang til Premier League-klubben.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Det har stormet rundt Molde fotballklubb den siste uken. 17. mai, på selveste nasjonaldagen, begynte ryktene å rulle om at Ole Gunnar Solskjær kunne være på veg til en stilling som manager i Premier Leage-klubben Aston Villa.

I går ble det satt en stopper for spekulasjonene. I et familieselskap hadde Ole Gunnar Solskjær, Kjell Inge Røkke, Bjørn Rune Gjelsten og deres koner ordnet opp. Molde beholder både manageren og pengene. Pengene kommer nå ikke fra Aker, men fra Røkke og Gjelsten personlig.

På hjemmebane, på stadion som fortsatt bærer sponsornavnet Aker stadion, møter Molde rival Tromsø. Begge lagene ligger og snuser på toppen av ligaen, rett i hælene på serieleder Strømsgodset.

Sterk hjemmestatistikk

Molde har en sterk hjemmestatistikk. Laget har vunnet alle de siste hjemmekampene siden uavgjortkampen mot Strømsgodset 30. oktober 2011. De har faktisk ikke tapt hjemme på 17 kamper. Siste hjemmetap var mot Rosenborg. Dette er over ett år siden, 8. mai 2011.

Dette er Moldes startoppstilling:

Espen Bugge Pettersen
Martin Linnes
Even Hovland
Vegard Forren
Knut Olav Rindarøy
Magnus Wolff Eikrem
Magne Hoset
Joshua Gatt
Jo Inge Berget
Mattias Mostrøm
Davy Claude Angan

Tromsø på bortebane

Tromsø har til nå gjennomført en god sesong, men bortestatistikken er ikke overveldende. Bare to av de 18 poengene så langt er tatt på bortebane. De kan altså ikke skilte med noen borteseier ennå. Forrige borteseier var riktignok solid, men den skriver seg til november 2011, da Start ble slått 6–1.

Dette er Tromsøs startoppstilling:

Benny Lekström
Hans Julius Eriksen Norbye
Fredrik Björck
Miika Koppinen
Saliou Ciss
Remi Johansen
Serigne Mbodji Kara
Ruben Yttergård Jenssen
Magnus Andersen
Zdenek Ondrasek
Zdenek Ondrasek (Tromsø)MålTidspunkt: 35'
Nydelig scoring. Ciss legger lavt inn fra venstre. Ondrasek drar seg fri på første touch og plasserer ballen i det lengste hjørnet på andre touch. Tromsø er effektive og scorer på sin første målsjanse.


Aalesund på Åråsen

Ser man bare på statistikken, kan de se ut som om Aalesund står overfor en overveldende oppgave. Laget fra Sunnmøre har aldri vunnet på Åråsen. Til nå i år har de tapt alle bortekampene. Faktisk har ikke Aalesund vunnet på 15 bortekamper. Siste seier på bortebane kom 13. juni 2011, mot Stabæk.

Til alt overmål må Aalesunds mest sentrale spiller, Michael Barrantes stå over kampen, på grunn av tre gule kort.

Aalesund stiller med dette laget fra start:

13 Sten Grytebust
16 Hugues Wembangomo
4 Jonatan Tollås Nation
15 Daniel Arnefjord
27 Enar Jääger
23 Fredrik Ulvestad
7 Jason Morrison
10 Peter Orry Larsen
11 Tremaine Stewart
3 Edvard Skagestad
17 Demar Phillips

Lillestrøm på kvalifiseringsplass

Aalesunds trøst før kampen får være at Lillestrøm ikke har prestert all verden i årets sesong. Lillestrøm står med 4 tap i protokollen, og befinner seg nede på kvalifiseringsplassen, altså tredje sist på tabellen.

Lillestrøm stiller med dette laget fra start:

12 Sead Ramovic
27 Fredrik Stoor
4 Espen Nystuen
13 Frode Kippe
5 Jesper Westerberg
14 Palmi Rafn Palmason
25 Guy Roger Toindouba
7 Johan Andersson
16 Ohi Omoijuanfo
8 Björn Bergmann Sigurdarson
23 Luke Rodgers

Begge kampene har kampstart klokka 19.00