NRK Meny
Normal

Røkke og Gjelsten overtar etter Aker og blar opp av sine egne millioner

Det blir omtrent som i gamle dager. Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten står på nytt frem som Molde fotballklubbs personlige rike onkler. Når Aker går ut døra ved årsskiftet kommer de to finansmennene tilbake i manesjen.

Røkke Gjelsten

Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten blir nå private eiere av Molde fotball AS. De tar over når Aker avslutter sin virksomhet i Molde-fotballen etter sesongslutt-

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Egentlig har de vært i kulissene hele tiden. Kjell Inge Røkke er jo den store Aker-eieren, og Bjørn Rune Gjelsten har deltatt med sine finansielle tilskudd.

– Men nå er vi inne med våre egne, beskattede midler, sa Kjell Inge Røkke på pressekonferansen i Molde onsdag ettermiddag.

Beholder Solskjær og pengene

Røkke og Gjelsten har nå forpliktet seg til å være økonomiske støttespillere for Molde fotballklubb til minimum juni 2014. Dette er den samme perioden som Ole Gunnar Solskjær har kontrakt i klubben. Kjell Inge Røkke skal eie to tredeler av Molde fotball AS og Bjørn Rune Gjelsten en tredel.

Dermed ble situasjonen på under et døgn snudd på hodet for Molde fotballklubb. I dagene etter 17. mai sto klubben i en situasjon der de kunne miste både Norges mest profilerte trener og milliontilskuddene fra Aker.

Video RØKKE

Her forteller Kjell Inge Røkke om sitt nye engasjement i Molde fotballklubb.

– Vårt fellesskap er styrket

Nå beholder de både Ole Gunnar Solskjær og millionene. Forskjellen er nærmest slik at pengene bare kommer fra et litt annet sted enn før.

– Vårt fellesskap er styrket snarere enn svekket. Jeg har brukt følelser og ressurser på å bygge Molde fotballklubb de siste 20 årene. Nå er jeg fornøyd, sier Kjell Inge Røkke.

– Ikke naturlig for Aker å fortsette

Aker-konsernet skal allerede ha bestemt seg for å trekke seg ut av klubben allerede før Solskjærs flørt med Aston Villa ble kjent. Kontrakten mellom Aker og Molde går ut året. Deretter overtar Røkke og Gjelsten.

– Aker fokuserer sin virksomhet, og det var ikke lenger noe naturlig forretningsmessig grunnlag for Akers fotballengasjement. Derfor overtar Bjørn Rune Gjelsten og jeg Molde-engasjementet privat etter sesongslutt, sier Kjell Inge Røkke.

Aker forsvinner imidlertid ikke helt fra fotballen i Rosenes by. Fortsatt at Aker en avtale med Ole Gunnar Solskjær om markedsrettigheter frem til 20. juni 2014. Stadion i Molde kommer fortsatt til å bære Akers navn. Fotballhallen i Molde kommer fortsatt til å hete Akerhallen, og bredde- og kompetansesatsingen skal foregå i regi av Aker Akademiet.