NRK Meny

Sykkylven tar grep for å bedre legedekninga

Sykkylven kommune på Sunnmøre regner med å bedre legedekning i løpet av våren. Ventetid og misnøye fikk kommunens kontrollutvalg til å bestille rapport om legesenteret.

Sykkylven kommune

Ventetid og misnøye fikk kommunens kontrollutvalg til å bestille rapport om legesenteret i Sykkylven.

Foto: Inger Johanne Ruset / NRK

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Det har vært rettet sterk kritikk mot legedekninga i Sykkylven kommune fra flere hold. En rapport viser at det bare er en kommune i landet som har flere pasienter per lege enn Sykkylven.

Nå har kommunen tatt grep for å ordne opp, ifølge rådmannen i kommunen.

– Nå er det også flere leger som ønsker å ha færre pasienter på sin liste fordi de ser at det er uheldig at det tar for lang tid. Dette er en sak som både legene og kommunen er interessert i å få en bedre løsning på, sier May-Helen Molvær Grimstad.

Flere kandidater har meldt seg til den ledige fastlegehjemmelen, og saka kommer til politikerne i slutten av måneden.

Avtale sagt opp

Ny rådmann i Sykkylven

Første steg på veien til bedre legetjeneste for innbyggerne i Sykkylven er økt legekapasitet. Nå er kommunen er i gang med å vurdere nye kandidater, ifølge rådmann May-Helen Molvær Grimstad.

Foto: Remi Sagen / NRK

Ventetid og misnøye fikk kommunens kontrollutvalg til å bestille rapport om legesenteret i Sykkylven. Den viser blant annet at pasientene har hatt grunn til å klage. I gjennomsnitt har fastlegene i Sykkylven hatt 2 727 pasienter.

Det er mer enn dobbelt så mye som ellers i landet.

I rapporten heter det også at legetjenesten i Sykkylven har vært organisert på måte som verken kommunen eller pasientene er tjent med, og at den bryter med intensjonen i fastlegeforskriften.

Nå er avtalen med det private legesenteret sagt opp,

– Vi har et samarbeid med legene og skal reforhandle den avtalen som er inngått og derfor vil de signalene som er gitt i rapporten være viktig for kommunen, sier May-Helen Molvær Grimstad.

Første steg på veien til bedre legetjeneste for innbyggerne i Sykkylven er økt legekapasitet. Nå er kommunen er i gang med å vurdere nye kandidater.

– Jeg håper vi i løpet av rimelig kort tid på våren kan få til en bedre legedekning enn det vi har i dag, sier Molvær Grimstad.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.