NRK Meny
Normal

Løse gjenstander fyker gjennom luften

Det blåser kraftig langs hele kysten. Politiet har fått meldinger om båter i drift og løse gjenstander som flyr gjennom luften.

Storm Hessa

På denne byggeplassen på Hessa i Ålesund har stormen veltet en tung tilhenger. Arbeiderne jobbet i stormbygene med å sikre hengeren.

Foto: Terje Reite / NRK

I Ålesund slo kraftledningne mot hverandre og på Hessa slo gnister fra strømledningene ut over et bolighus. Politiet og brannvesenet har dratt til stedet for å overvåke situasjonen.

Politiet melder også om en rekke løse gjenstander som fyker gjennom luften. En skjærgårdsjeep slår mot fjøresteinene nedenfor Borgundfjordveien.

Løse gjenstander fyker i lufte. Det blåser storm.

Det blåser hardt, og særlig på byggeplasser havner løse gjenstander i luften. Dette er på Hessa i Ålesund.

Dette kommer på toppen av hendelsen der hengeren til et vogntog ble blåst av veien ved Masdal i Ørsta. Der har brannvesenet nå dradd tilhengeren til side, slik at det er mulig å kjøre forbi.

Veltet henger Masdal

Ved Masdal i Ørsta veltet en tilhenger på et vogntog fredag formiddag.

Foto: Bent Andreassen

På Romsdalfjorden er været nå så hardt at hurtigbåten må legge om ruten. All hurtigbåttrafikk til Vikebukt innstilles inn til videre. Ferje- og hurtigbåtselskapet Norled arbeider nå for å få buss inn i strekningen.

Tidligere har også en rekke ferjesamband vårt innstilt. De fleste er nå i trafikk igjen. Men Småge-Orten-Finnøy er innstilt fortsatt fredag ettermiddag. Det er heller ikke ferjetrafikk til Åram på Sunnmøre.

Ålesund

Det er et voldsomt ruskevær langs kysten nå. Dette bildet er fra Ålesund der det er kraftig regnvær og sterk vind fredag formiddag.

Foto: Terje Reite / NRK

Klokka 11.40 sendte Meteorologisk institutt ut følgende værmelding for Møre og Romsdal:

Sørvest periodevis full storm 25 m/s utsatte steder og i fjellet, kan hende kortvarig sterk storm 30 på Sunnmøre, i kveld forbigående minking. Lørdag kveld minking til sørvest liten eller stiv kuling 15. Perioder med regn og regnbyger, nedbør som snø i fjellet. Mye nedbør.

Stormen herjar langs kysten av Møre og Romsdal fredag. Videoen er frå Ålesund fredag føremiddag.

Stormen herjar langs kysten i Møre og Romsdal fredag. Videoen er frå Ålesund.