Bygdefolket stiller opp for stjernefilm

Ordfører i Norddal kommune, Bjørn Inge Ruset, gleder seg over at det spilles inn storfilm i sunnmørsbygda Valldal.

Bjørn Inge Ruset
Foto: Maria Holand Tøsse / NRK

Hele filmen skal spilles inn på seks uker, og tre av dem skal være i Valldal. Filmen er en britisk thriller ved navn "Ex Machina" og regissør er Alex Garland. Ordføreren er lykkelig for at valget falt på Valldal.

– Det er fantastisk at kommunen er arena for en så stor film. Det er kommende stjerner i filmverdenen som er med, så dette er veldig flott, sier han.

Stiller opp

Han sier at hele bygda stiller opp for filmteamet.

– Campingplasser, hotell og kommuneadministrasjonen har stilt opp. Vi er alle interessert i best mulig resultat, sier han.

Hvorfor tror du at de valgte Norddal?

– Det er ikke bare på grunn av naturen og at vi stiller opp når de spør oss, men det er også de arkitektoniske løsningene som direkte og indirekte er hentet fra nasjonal turistvei, sier han.

Ordføreren vil ikke røpe for mye av lokasjonen.

– Jeg vil ikke si så mye om det, men det er i hvert fall natur kombinert med grensesprengende arkitektur, sier han.

Hytta til Egil Gjørtz

Hytta til Egil Gjørtz brukes i innspillingen.

Foto: Maria Holand Tøsse / NRK

Assistent for Al Pacino

Sist gang det var en så stor filminnspilling i fylket var da Al Pacino var i Geiranger for å spille inn filmen Revolution. Da var Ruset assistent.

– Jeg husker at han sprang oppover mot en foss fordi han ble jaget. Men problemet var at det dukket opp norsk, rødt fe med gummiballer på hornene bak han, noe som ikke passet inn i filmen. Derfor måtte jeg og en kamerat passe på dyra, sier han.

Les også:

Ordføreren har gjort det han kan for å ta vare på filmteamet.

– Vi har gitt dem treningskort på trimmen slik at de skal holde seg i form så de ikke skal bli dvaske mens de er her, sier han.

I hovedrollene er det Alicia Vikander som har spilt i Anna Karenina og En kongelig affære, Domhnall Gleeson som har spilt i Harry Potter og Oscar Isaac som har spilt i Robin Hood.