– Det er viktig å bygge opp kompetansen til de som er her

I Ålesund blir det laga kortfilm denne uka. Sunnmøringen Bård Røssevold har regi og all innspilling skjer på Sunnmøre med kun lokale skuespillere.

Sunnmøringen Bård Røssevold har regi og all innspilling skjer på Sunnmøre med kun lokale skuespillere.

Innspilling av 'Hehe OK'

Bård Røssevold

Regissør Bård Røssevold er nøye med å instruere.

Foto: Bernt Baltzersen / NRK

Kortfilmen heter "Hehe OK" og skal vare i 20 minutter og handler om 24 år gamle Daniel som strever med å finne sin plass her i verden. Men det viser seg å være vanskelig, og det oppstår vanskelige situasjoner. Han mister også etter hvert vennene sine.

Bygge lokal kompetanse

Manus har Røssevold skrevet manus sammen med Alexander Aker. Filmen skal spilles inn i Ålesund og på Vigra. Både stab og skuespillere, bortsett fra lydsjefen er fra Sunnmøre. Regissøren sier at det er flere grunner til det.

– Det er viktig å bygge opp kompetansen til de som er her. Og å lage film i det miljøet som man kjenner er en god opplevelse i en trygg sfære, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

Henrik Overaa Bjørnson

Henrik Overaa Bjørnson har hovedrollen i filmen.

Foto: Bernt Baltzersen / NRK

Han mener det er spesielt viktig å støtte små miljø.

– Det er viktig å støtte opp miljøet, og spesielt de små stedene. Det er lett at storbyene sluker alt, sier han.

Utfordrende rolle

Et etterhvert velkjent ansikt for mange, Henrik Overaa Bjørnson, har hovedrollen. Han har mye erfaring fra teater, men er heller litt nybegynner foran kamera.

– Jeg har ikke så mye filmerfaring, bare bitte litt, men det kommer seg med denne her, sier han.

Han synes det er kjekt å ha hovedrollen.

– Det er veldig stas å ha en rolle som man må jobbe litt med. Det er utfordrende å finne ut av dette her. Noen ting går av seg selv, mens andre ting er mer vanskelig. Det er vanskelig å forklare, men jeg synes i hvertfall det er kjekt, sier han.

Planlegger langfilm

Tittelen "Hehe OK" er gjennomtenkt ifølge regissøren.

– Vi skriver "hehe OK" ofte i tekstmeldinger og chattespråk. Og det er det mest intetsigende i hele verden. Så det er noe som er med på å illustrere følelsen som hovedpersonen Daniel kjenner, sier han.

Regissøren har tidligere sikret seg andreplass under en internasjonal kortfilmfestival med filmen "Aquarium". Og Røssevold har planer om en langfilm om noen år.

– Det er inspirert av min egen oppvekst, fra øyene jeg er vokst opp på, sier han.