Er du et musikalsk talent? Da kan DU være den NRK leter etter

Et nytt talentprogram som skal på lufta på NRK i 2014, skal fra i morgen av jakte på talent i Møre og Romsdal.

«Da KORK kom til bygda»

Har du et musikalsk talent på lur? Da kan DU være den NRK søker etter.

Foto: NRK

Fra torsdag og til og med lørdag denne uka, kommer representanter for den musikalske storsatsingen "Da KORK kom til bygda", til Ålesund, Hareid, Ulstein og Ørsta. Målet er å finne uslipte talent.

Musikalsk storsatsing

«Da KORK kom til bygda» er en ny musikalsk storsatsing fra NRK som skal på lufta i 2014. Programmet blir en underholdningsserie for hele familien.

Målet er at TV-seerne skal begeistres av bygdas engasjement og lokal dugnadsånd, av store drømmer og nye talent som skal løftes opp og fram av Kringkastingsorkestret.

– Vi ønsker å finne nye talent rundt om i Norge, og nå er det alle de som bor i bygder og tettsteder som har muligheten, sier Mari Mehus i castinggruppa.

Mari Mehus

Mari Mehus leter etter talenter for castinggruppa til NRK.

Foto: Privat

Ønsker de som vil by på seg selv

Programmet er ikke en vanlig talentkonkurranse. Formatet er mer likt en dokumentarserie. Derfor er det viktig at talent som tør å drømme stort og som byr på seg selv, melder seg på.

– Det er det viktigste. men i tillegg så må de selvsagt ha en musikalitet og spille ett instrument eller flere, sier hun.

Du må selv melde deg på

Mehus forteller at det første steget i å finne talent handler om at folk selv søker.

– Man må fylle ut en veldig enkel søknad som ligger på hjemmesidene våre. Så sender de inn en audition video. Det er et enkelt førstesteg, oppfordrer hun.

Søknadsskjema finner du her.

Mehus sier at de har fått inn søknader og tips fra hele landet og at mange blir litt paff når de blir oppringt.

– Det blir ofte litt stille i andre enden, så det er veldig moro, smiler hun.

Mange har allerede utmerket seg

Flere fra Møre og Romsdal er allerede på radaren til castinggruppa.

– Vi har fått inn veldig mye fra Møre og Romsdal som vi synes er interessant. Og da velger vi å ta turen. Denne gangen drar vi til Sunnmøre. Der skal vi treffe litt folk og bli litt kjent med de, forteller hun.

Hun forteller at de har fått et inntrykk av hva de kan vente seg av talent i fylket allerede. Og kontrastene kan bli store.

– Det vi vet er at det er god variasjon i musikkstiler og instrumentvalg, så jeg tror nok det er et kontrastfylt fylke, smiler hun.

KORK vil også få utfordringer

Det er ikke bare talentene som vil få utfordret seg selve gjennom programmet.

Også KORK vil spille på steder de aldri har besøkt før, og prøve seg på mindre steder.

– Og så skal vi selvsagt vise frem KORK sitt møte med bygdefolket, sier hun.

Dette er jo selveste KORK, tror dere de som melder seg på vil ha veldig stor respekt for de?

– Det er vi veldig spent på. Det vi vet er at det er mange som har lyst til å spille med KORK. Mange drømmer om å stå på en stor scene med et proft orkester i ryggen. Disse drømmene skal vi ta tak i. Og det kan gå begge veier. Jeg tror KORK også kan få seg noen overraskelser.

Om du vil møte castinggruppa mens de er i fylket, har de møtetid på Ulsteinvik hotell fredag ettermiddag fra 17:30 til 19:30.

– Der får interesserte truffet oss, hilst på oss og snakket om produksjonen. I tillegg kan de få presentere seg på kamera, sier Mehus.

Ser castinggrupa mye de liker utelukker de ikke at det kan bli flere turer til fylket.