NRK Meny

Smøla ble årets ungdomskommune

Representantene fra Smøla trodde ikke det ville skje siden de kjempet mot to store kandidater. Nå skal premien brukes på ungdomsklubb.

Ungdommens fylkesting har kåra Smøla til Møre og Romsdals beste ungdomskommune.

PREMIE: Smøla ble tildelt 10.000 kroner, som skal brukes til den fremtidige ungdomsklubben i kommunen. Her leder i Ungdomspanelet Marthe Emilie Hansen (f.v.), Elisabeth Gulla, Gunnhild Holm og nestleder i Ungdomspanelet Even Hendseth.

– Egentlig så var vi veldig usikker på om vi ville vinne. Det var veldig harde motstandere vi hadde, sier Elisabeth Gulla, medlem i Smøla ungdomsråd.

Under Ungdommens fylkesting i Kristiansund på fredag skulle det stemmes frem en vinner av 10.000 kroner. Smøla, Ålesund og Ulstein var nominert, og alle måtte holde en presentasjon foran fylkestinget.

– Jeg tror vi vant fordi vi er en ganske liten kommune. Vi har få midler, få ressurser og de andre kommunene har mer og er større. Vi gjør mye ut av lite og er kreative, sier leder i Smøla ungdomsråd Gunnhild Holm.

Ungdomsklubben er hjertebarnet

Den store pengepremien skal brukes på en ny ungdomsklubb i Smøla, noe som ungdommene i kommunen har kjempet lenge for.

– Ungdomsklubben er fortsatt i planlegging så det er nok til den pengene blir brukt, sier Gulla.

– Ungdomsklubben er hjertebarnet vårt, fordi det har vært et etterlengtet tilbud. Det har aldri vært ungdomsklubb i Smøla kommune før, så vi mener at det nå er på tide, forteller Holm.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.