Smøla ble årets ungdomskommune

Representantene fra Smøla trodde ikke det ville skje siden de kjempet mot to store kandidater. Nå skal premien brukes på ungdomsklubb.

Ungdommens fylkesting har kåra Smøla til Møre og Romsdals beste ungdomskommune.

PREMIE: Smøla ble tildelt 10.000 kroner, som skal brukes til den fremtidige ungdomsklubben i kommunen. Her leder i Ungdomspanelet Marthe Emilie Hansen (f.v.), Elisabeth Gulla, Gunnhild Holm og nestleder i Ungdomspanelet Even Hendseth.

– Egentlig så var vi veldig usikker på om vi ville vinne. Det var veldig harde motstandere vi hadde, sier Elisabeth Gulla, medlem i Smøla ungdomsråd.

Under Ungdommens fylkesting i Kristiansund på fredag skulle det stemmes frem en vinner av 10.000 kroner. Smøla, Ålesund og Ulstein var nominert, og alle måtte holde en presentasjon foran fylkestinget.

– Jeg tror vi vant fordi vi er en ganske liten kommune. Vi har få midler, få ressurser og de andre kommunene har mer og er større. Vi gjør mye ut av lite og er kreative, sier leder i Smøla ungdomsråd Gunnhild Holm.

Ungdomsklubben er hjertebarnet

Den store pengepremien skal brukes på en ny ungdomsklubb i Smøla, noe som ungdommene i kommunen har kjempet lenge for.

– Ungdomsklubben er fortsatt i planlegging så det er nok til den pengene blir brukt, sier Gulla.

– Ungdomsklubben er hjertebarnet vårt, fordi det har vært et etterlengtet tilbud. Det har aldri vært ungdomsklubb i Smøla kommune før, så vi mener at det nå er på tide, forteller Holm.

Siste video/lyd

Ein fem år lang krangel etter rehabilitieringa av Freifjordtunnelen, hamnar no i forliksrådet. 
Statens vegvesen meiner ei svakheit i plastduken som ble laga, kan gi ekstrakostnader i hundremillionar-klassen.
Ålesund kommune har kome på kant med delar av kulturlivet i byen. Då det kom fram at mellom andre Matfestivalen ikkje lenger får halde til på sin tradisjonelle plass midt i sentrum - har mange års irritasjon kome til overflata.
Utdanninga for fagarbeidarane i maritim industri kan bli endra. Ei fersk masteroppgåve konkluderer blant anna med at ein må sjå på heile utdanningsløpet - og at haldninga til yrkesfaga må bli betre.