Slik reagerer innbyggerne på Eidsviks nye jobb

Astrid Eidsvik er innstilt som ny rådmann i Ålesund kommune. Spørsmålet er om byens innbyggere tror at den tidligere direktøren i Helse Møre og Romsdal klarer å få kontroll på økonomien.

Ålesund Rådhus

Avgått direktør i Helse Møre og Romsdal, Astrid Eidsvik, tar trolig over rådmannskontoret i Sunnmørsbyen.

Foto: Lena Høyberg / NRK

Ålesund er en by i vekst, men økonomien skranter og i fjor høst havnet kommunen på Robek-lista.

Bystyret i Ålesund vedtok 5.desember 2015-budsjettet med økt eiendomsskatt og en rekke smertefulle ostehøvelkutt.

Les også: Ålesund: Politikerne vedtok smertefulle kutt

– Spennende

Tidligere rådmann i Ålesund kommune Jarle Bjørn Hanken sa opp i september og har takket ja til jobben som prosessansvarlig for kommunereformen hos Fylkesmannen i Aust-Agder. Hanken hadde sin siste arbeidsdag i kommunen 4. desember.

Samme dag gikk Astrid Eidsvik av som toppdirektør i Helse Møre og Romsdal etter sterkt press i striden om hvor det nye sykehuset for Nordmøre og Romsdal skulle plasseres.

Et enstemmig rekrutteringsutvalg i Ålesund har innstilt Eidsvik som ny rådmann, men spørsmålet er hva byens innbyggere syns om det.

– Det blir spennende å se hvordan hun klarer å jobbe med økonomien i Ålesund som er ganske trang for tiden, sier Arne Christian Ellingsen.

(Saken fortsetter under videoen)

Astrid Eidsvik er innstilt som ny rådmann i Ålesund kommune. Spørsmålet er om byens innbygerere tror at den tidligere direktøren i Helse Møre og Romsdal klarer å få kontroll på økonomien.

Se hva Åge Folkestad, Brit Aanning Aarseth, Arne Christian Ellingsen og Annstein Lothe syns om at Astrid Eidsvik er innstilt som rådmann i Ålesund.

Gratulasjoner

Ålesund kommune har ca. 3400 ansatte og et budsjett på nærmere tre milliarder kroner.

– Jeg tror hun klarer det utmerket. Hun er en dyktig dame, sier Brit Aanning Aarseth.

Varaordfører Geir Stenseth mener Eidsvik er rette kvinne for jobben.

– Jeg har møtt folk på gata som har gratulert meg som om jeg skulle hatt bursdag. Det har jeg aldri opplevd før, sier leder i rekrutteringsutvalget, varaordfører Geir Stenseth.

Han sier at på vegne av utvalget er de glade for å kunne innstille en erfaren og dyktig person som Eidsvik.

– Dette lover veldig bra og vi har stor tro på Eidsvik som rådmann i kommunen. Hun er hjertelig velkommen.

Utfordring

Astrid Eidsvik sier til NRK at det har vært tunge dager siden hun forlot jobben i Helse Møre og Romsdal, men gleder seg til å ta fatt på den nye jobben som rådmann. Hun vedgår at økonomien er en stor utfordring.

– Det er viktig å få kommunen ut av Robek-listen så fort som mulig.

Les hele intervjuet med Eidsvik her

Rekrutteringsutvalget har avgitt sin innstilling. Formannskapet skal behandle saken 27. januar og endelig ansettelse skal bystyret gjøre på sitt første møte i år, som er 5. februar.