Slik kan Hødd sikre Kristiansund opprykk

Tapet for Brann var tungt for Kristiansund BK, men opprykkshåpet er ikke slukket. Til syvende og sist er det fylkesnabo Hødd som kan hjelpe de til eliteseriespill neste sesong.

Christian Michelsen

KRISTIANSUND: Christian Michelsen i aksjon på sidelinjen under kampen mot Brann. For øyeblikket er det Sogndal og Brann som ligger på direkte opprykk.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

KBK - Brann

DUELL: Branns Bismar Acosta (t.v) og Kristiansunds kaptein Espen Næss Lund i duell under søndagens kamp.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Da Kristiansund Ballklubb søndag kveld tapte 1-0 hjemme mot Brann, var det deres første tap på åtte kamper. Før oppgjøret lå lagene likt på poeng, men nå er det fordel bergenserne i den intense sluttspurten.

– Ingenting er avgjort, vi skal slåss helt inn. Det er ikke sikkert at andreplassen røk, sa trener Christian Michelsen optimistisk etter kampslutt.

For det finnes håp for nordmøringene. Og av alle lag, er det fylkesnabo Hødd som til slutt kan hjelpe dem.

Kun fire kamper gjenstår av sesongen, og i siste runde er det Hødd som møter Brann i Bergen. Om differansen mellom Kristiansund og Brann fremdeles er på tre poeng på det tidspunktet, kan seier for både Hødd og KBK i siste serierunde sikre sistnevnte eliteseriespill kommende sesong.

– Tabellen betyr ingenting

– Vi er klar for alle scenarioer. Vi vet at det er kort avstand både opp og ned, og uavhengig av det skal vi jobbe for å stå best mulig rustet til å kjempe om poengene, sier Kristiansund-trener, Christian Michelsen til NRK.

Han sier at laget hans tenker én kamp om gangen, og at det fremdeles er for tidlig å konkludere i noen som helst retning.

– Vi får telle opp til slutt, for den tabellen betyr ingenting nå. Det er da man får en bekreftelse på hvor god man har vært og hva man fortjener, mener 39-åringen.

En nærmere kikk på kampprogrammet

Christian Michelsen

TRENER: Christian Michelsen er klar for en intens sluttspurt i 1. divisjon.

Foto: Roar Halten

I sluttspurten skal Kristiansund blant annet møte serieleder Sogndal i saftbygda. I tillegg venter en ny bortkamp mot Åsane, en hjemmekamp mot Hønefoss, før de avslutter borte mot Strømmen.

Brann på sin side har tre hjemmekamper på de fire siste rundene. Både Jerv og Bærum kommer på besøk til Brann Stadion, før de rødkledde i slutten av måneden møter nedrykksplasserte Nest-Sotra.

Og til slutt venter altså en muligens avgjørende kamp mot Hødd. For øyeblikket taler også målforskjellen til Branns fordel, men de har bare et plussmål mer enn Kristiansund.

Tror ikke på Hødd-hjelp

På papiret er det ikke tvil - Brann har et lettere kampprogram enn KBK. Noe som derimot kan tale til Kristiansunds fordel, er deres gode bortestatistikk.

Av alle lagene i 1. divisjon er det ingen som har tatt flere poeng enn Christian Michelsens menn på bortebane. Laget har tatt åtte seire av tolv mulige på ukjent grunn, og det faktum at de fire siste bortekampene har endt med full pot, tyder på stigende form.

– Vi trives veldig godt når vi er ute og reiser, og vi har gode resultater der. Vi har tatt flere poeng på utebane i år, og sånn sett gjør det ingenting at tre av de fire siste kampene er borte, mener Michelsen.

Og muligheten for at det er fylkesvenn Hødd som kan låne en hjelpende hånd i siste serierunde, er ikke noe treneren tenker på.

– Det er tre ganger 90 minutter som skal spilles før den tid. Det er umulig å forutse noen fremtid her, og Hødd er ikke lenger bak enn at de kan være med å krige om direkte opprykk de også. Det er viktig å ikke bli historieløs, det er mange rare resultater som skjer nå på slutten av sesongen, avslutter han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..