NRK Meny
Normal

Slik kan du følge valgdagen på NRK

NRK oppdaterer deg fortløpende gjennom dagen og natta.

Berit Susanne Kjølås leder ordførerdebatten

Valglogo

NRK dekker valget både på tv, nett og radio. Gjennom den tre timer lange nettsendinga får du fortløpende oppdateringer fra valget. Den kan du følge her fra klokka 20.30.

I løpet av nettsendinga får du analyser, intervjuer med de fremste kandidatene og resultat fra alle kommunene.

Flere ganger i sendinga får du direkterapporter fra Kristiansund, Molde, Ålesund, Fosnavåg og Åndalsnes. Bibbi Kjølås skal være programleder for NRK Møre og Romsdal.

NRK1 starter valgsendinga klokka 17.50, og fra klokka 20.30 kan du holde øynene åpne for innslag fra ditt fylke.

NRKs valgvake

Redaksjonssjef Elisabeth Haddal Røsvik forteller at NRK skal besøke flere valgvaker. Og som tradisjonen er så holder NRK egen valgvake i Ålesund.

– Hit blir alle partiene invitert, og vi skal høre fra politikere som stiller til både kommune- og fylkestingsvalg. Også journalister fra Tidens Krav, Romsdals Budstikke og Sunnmørsposten vil være der, sier Røsvik som lover et komplett tilbud på alle plattformer.

– Det blir en spesiell stemning, spesielt siden journalistene og politikerne samles på ett sted. Vi skal fange opp gleden, fortvilelsen og spenningen etter hvert.

NRK Møre og Romsdal skal innom Kristiansund, Molde, Ålesund, Åndalsnes og Fosnavåg. Det blir politikk og analyser gjennom valgdagen, og resultater når stemmene omsider telles opp.

– Vi skal ta pulsen og måle stemningen utover kvelden. Så fort resultata begynner å strømme inn oppdaterer vi det fortløpende på nett. Vi plukker også ut det beste innholdet fra nettsendinga og legger det på nett, sier Røsvik.

Lurer du på noe?

Da kan du stille spørsmålene dine til NRK på sosiale medier med #nrkvalg. Følg nrkmr på Snapchat og @nrkmogr på Twitter og Instagram og søk opp NRK Møre og Romsdal på Facebook.

Der får du kjappe oppdateringer gjennom hele valgdagen.

Tilbakeblikk: Slik var NRKs dekning i 1985

NRK skal dekke valget på alle plattformer, ganske ulikt fra hvordan det var i 1985. Se tilbakeblikket under.

Det så litt annerledes ut da NRK dekte valget i Møre og Romsdal i 1985. Det er nok rimelig ulikt det vi vil se førstkommende mandag.