NRK Meny

Seks mistet lappen

Politiet var ute med nye fartskontroller på Sunnmøre tirsdag kveld. Resultatet ble seks førerkortbeslag og 11 nye fartsbøter ble skrevet ut.

Bil

Mer råkjøring: Seks personer mistet lappen tirsdag kveld. Førerkortbeslag er økende i Midt-Norge

Foto: Scanpix / SCANPIX
Roger Oldeide
Journalist

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

– Det er voldsom høye hastigheter som blir målt. 164 kilometer i timen er ganske vanvittig. Det er bra vi får bukt med disse, sier operasjonsleder i Sunnmøre politidistrikt, Borge Amdam om førerkortbeslagene tirsdag kveld.

Alle er menn

På Ørskogfjellet ble det tatt hele tre førerkortbeslag og utstedt et forenklet forelegg på grunn av for høy fart. Høyeste hastighet her ble målt til 139 kilometer i timen i 80 sonen.

I Brusdalen ble det gjort to førerkortbeslag og fire ble bøtelagt. Høyeste fart var på hele 164 kilometer i timen. I 50 sonen på Lerstadvegen i Ålesund ble ytterligere en person sertifikatløs og fire ble bøtelagt. Høyeste hastighet her ble målt til 72 kilometer i timen. Det var bare menn som mistet sertifikatet tirsdag kveld.

Bekymringsfullt

Tallet på råkjørere og førerkortbeslag er økende i Møre og Romsdal og i Trøndelag. UP i Midt – Norge har i snitt beslaglagt mer enn to førerkort hver eneste dag hittil i år. I årets seks første måneder har rundt 450 bilister mistet førerkortet i Midt-Norge.

Både Trygg Trafikk og UP har uttalt bekymring over utviklingen av fartsyndene

Siste video/lyd

Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.
Eit heilt spesielt forskingsprosjekt er i gang ved Runde i Herøy. Aldri før er det gjort ei så stor undersøkning med bruk av ny teknologi langs kysten for å kartlegge øko-miljøet. Målet er mellom anna å finne ut kvifor bestanden av toppskarv og lundefugl går så kraftig ned.