Seks mistet lappen

Politiet var ute med nye fartskontroller på Sunnmøre tirsdag kveld. Resultatet ble seks førerkortbeslag og 11 nye fartsbøter ble skrevet ut.

Bil

Mer råkjøring: Seks personer mistet lappen tirsdag kveld. Førerkortbeslag er økende i Midt-Norge

Foto: Scanpix / SCANPIX
Roger Oldeide
Journalist

– Det er voldsom høye hastigheter som blir målt. 164 kilometer i timen er ganske vanvittig. Det er bra vi får bukt med disse, sier operasjonsleder i Sunnmøre politidistrikt, Borge Amdam om førerkortbeslagene tirsdag kveld.

Alle er menn

På Ørskogfjellet ble det tatt hele tre førerkortbeslag og utstedt et forenklet forelegg på grunn av for høy fart. Høyeste hastighet her ble målt til 139 kilometer i timen i 80 sonen.

I Brusdalen ble det gjort to førerkortbeslag og fire ble bøtelagt. Høyeste fart var på hele 164 kilometer i timen. I 50 sonen på Lerstadvegen i Ålesund ble ytterligere en person sertifikatløs og fire ble bøtelagt. Høyeste hastighet her ble målt til 72 kilometer i timen. Det var bare menn som mistet sertifikatet tirsdag kveld.

Bekymringsfullt

Tallet på råkjørere og førerkortbeslag er økende i Møre og Romsdal og i Trøndelag. UP i Midt – Norge har i snitt beslaglagt mer enn to førerkort hver eneste dag hittil i år. I årets seks første måneder har rundt 450 bilister mistet førerkortet i Midt-Norge.

Både Trygg Trafikk og UP har uttalt bekymring over utviklingen av fartsyndene

Siste video/lyd

Dei tre siste åra har meir enn 450 alvorleg psykisk sjuke kome seg inn i arbeidslivet.
Dette skjer etter eit aktivt samarbeid mellom NAV og helsevesenet.
Ein ny forskingsrapport viser at pasientane blir friskare av å jobbe.
Ein rakett er kanskje det som skal til for å gjere skuleelevar interesserte i naturfag. 
Elevar på Gjermundnes i Vestnes har utvikla ein rakett som skal få barn og unge til å bli i fyr og flamme.
Nokre som er glade i å boltre seg på kjøkenet er elevane ved Borgund vidaregåande i Ålesund. Dei elskar å bake - og å smake.