NRK Meny
Normal

Røykdykkere tok prøver i huset

Brannvesenet i Ålesund skal fredag ettermiddag analysere prøver som røykdykkere har tatt fra gasstanken i den sammenraste bygningen i Fjelltunvegen.

Rasbygningen i Ålesund
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

To røykdykkere fra brannvesenet gikk fredag formiddag inn i bygningen og sikret prøver fra gasstanken, som fortsatt brenner.

Hensikten med å ta prøvene er å vurdere situasjonen og se hva som kan gjøres for å få gassen til å brenne fortere opp.

NETT-TV: Se direkte fra ulykkesstedet

Klar i ettermiddag

Ved 12-tiden var prøvetakingen av gasstanken gjennomført, og brannsjef Geir Thorsen i Ålesund sier at prøvene skal gjennomgås i løpet av ettermiddagen på brannstasjonen.

Der skal også eksperten Kjell Hartvigsen fra StatoilHydro delta. Han ville ikke uttale seg om saken ved 12-tiden, men opplyste at StatoilHydro vil bistå med kompetanse, og at selskapet har erfaring fra lignende situasjoner tidligere.

Flammen mindre

Senere fredag er det ventet at brannvesenet vil kunne si noe om resultatene fra prøvene av gasstanken, og om hva som kan gjøres for å få tømt tanken raskere.

Brannmannskapene kan ikke gå inn i den sammenraste boligblokken for å søke etter de savnede før gasstanken er tom. Det var 6.400 liter propan i gasstanken.

Gassflammen er blitt mindre og mindre, noe som enten betyr at tanken tettes, eller at det begynner å bli lite gass igjen. Et anslag går ut på at det brenner 300 liter gass i døgnet.