Hopp til innhold
Sunnmøre tingrett
Foto: Synnøve Hole / NRK

Rettssak om barneekteskap

 • Frifant mann i barnebrud-sak

  Ein 29 år gamal irakisk mann er frifunnen i lagmannsretten for å ha forsøkt å gifte seg med ei 14 år gamal jente på Sunnmøre. Mannen var også tiltalt for seksuell omgang. Fleirtalet i retten meiner jentas alder er så usikker at mannen må frifinnast.

 • Frifunnen i ekteskapssak

  Ein 29 år gamal irakisk mann er frifunnen i lagmannsretten for å ha forsøkt å gifte seg med ei 14 år gamal jente på Sunnmøre. Mannen var også tiltalt for seksuell omgang med jenta. Retten var delt, men fleirtalet konkluderer med at det er så stor usikkerheit rundt den faktiske alderen hennar, at han må frifinnast. Resultatet er det same som i tingretten i fjor. Mannen sin forsvarar, Reidar Andresen, seier saka har vore ei stor belastning for mannen og familien hans i fleire år.

 • Ankesak om barneekteskap

  I dag startar ankesaka i samband med at ein irakisk mann blei skulda for å ha gifta seg med ei 14 år gamal jente. I tingretten blei han frikjent fordi retten trudde på at mannen ikkje visste kor ung jenta var. Statsadvokaten anka domen.

 • Ankar frifinning i ekteskapssak

  Statsadvokaten anker dommen i saka der en 28 år gammel mann fra Irak ble frifunnet i Sunnmøre Tingrett, etter at han skal ha forsøkt å gifte seg med ein 14-år gammel jente i 2015. Under rettsaka forklarte mannen at han ikke visste hvor ung jenta var. Statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim mener tingretten har vurdert bevisa feil når det gjelder tiltaltes forståelse av jentas alder, og de mener det var bevist at hun var under 16.

 • Frifunnet i «barnebrud»-sak

  En irakisk mann hevdet i retten at han ikke visste hvor gammel den 14 år gamle bruden var, og at han sendte tilbake til foreldrene i hjemlandet da han oppdaget det. Det ble han trodd på av Sunnmøre tingrett.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL