Resultatløs leting etter pingvinene

Ålesund (NRK): Frivillige, russ og mannskap fra Atlanterhavsparken har lett etter de savnede pingvinene til sent i natt. Letingen har vært uten resultat.

Russ leiter etter pingvin i Ålesund

Også russ stilte opp i natt og deltok i letingen etter pingvinene.

Foto: Frode Berg / NRK

Nå frykter ledelsen ved Atlanterhavsparken at pingvinene ikke har overlevd kulden i natt.

– Det har vært kaldt i natt, helt nede i én plussgrad. Dersom pingvinungene ikke har vært innpakket slik at de kan holde varmen, da er nok håpet om å finne dem i live ute, sier driftsleder Rune Veiseth til NRK.

Politiet avviser fredag morgen av noen har tilstått tyveriet.

Vi har hatt flere inne til avhør, men vi er ennå ikke i mål med saken, sier operasjonsleder ved Sunnmøre politidistrikt til NRK klokka 7.10 fredag morgen.

Flere russ har vært inne til avhør, etter at det ble kjent at russ har vært inne på pingvinområdet ved Atlanterhavsparken. Torsdag ettermiddag kom det inn tips om at angrende russ har lagt fra seg pingvinungene i området ved akvariet. I natt pågikk letingen til klokka 2.00.

Letingen har vært uten resultat. Vi hadde jo fått tips om at pingvinene var blitt satt ut i området ved akvariet av angrende russ. Men noe nærmere informasjon hadde vi ikke. Det er snakk om et stort område, så vi har lite holdepunkt i saken, sier driftsleder Rune Veiseth til NRK.

Leting pingvin

Det ble lett etter pingvinene til klokka to natt til fredag.

Foto: Frode Berg / NRK

Det var natt til torsdag at tre pingvinkyllinger og ett egg ble stjålet fra Atlanterhavsparken. Torsdag valgte russen i Ålesund å gå ut med en beklagelse i forbindelse med pingvintyveriet.

I natt har i overkant av 20 russ deltatt i letingen. I tillegg har dyrevernsorganisasjonen Kellys Håp bidratt under aksjonen.

Til sammen har 30 personer deltatt i letingen, og flere har gjort en kjempejobb i flere timer, sier Veiseth fredag morgen. Det har vært et engasjement uten sidestykke.

Fredag morgen opprettes det ny kontakt mellom politiet og Atlanterhavsparken. Og driftsleder Rune Veiseth er svært bekymret for hva som kan ha skjedd med de savnede pingvinungene. Temperaturen har vært nede i en plussgrad i området.

Vi avventer nå mer opplysninger fra politiet, sier Veiseth.

Pingvin kylling

Slik ser de ut, de små pingvinkyllingene ved Atlanterhavsparken i Ålesund. Kyllingene er nå om lag 3 uker gamle.

Foto: Atlanterhavsparken / NTB scanpix