Rekordomsetning fører til flere ansatte

Aldri før har det vært så stor etterspørsel etter fabrikkanlegg til fiskebåter. Det gir også nye arbeidsplasser. – Det er som å vinne i lotto, sier tidligere oljearbeider.

Tore Krakeli i Optimar AS

Optimar AS passerer en halv milliard i omsetning dette året. Det gjør at de har ansatt flere folk.

Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK

Fisk er den nye oljen for sunnmørsbedrifta Optimar. Stor etterspørsel etter fabrikkanlegg for fiskebåter gir rekordomsetning for sunnmørsbedrifta Optimar AS. I år passerer omsetninga 500 millioner kroner.

Peder Stette

Peder Stette er driftsleder ved Optimar AS på Ellingsøya.

Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK

– Vi kan vel kalle en suksess det vi har gjort hittil. Aktiviteten har økt veldig bra dette året og vi ser det vil fortsette neste år, sier driftsleder Peder Stette.


Optimar har avdelinger både på Stranda og på Stette i tillegg til Valderøya. Spesialiteten er produksjonsanlegg for fisk ombord i båter eller på land. Kundene kommer fra hele verden.

– Oljekrisa som gjør at den norske kronen er gunstig. I tillegg er fisk i vinden, sier Stette.

Økt med førti ansatte

Ordretilgangen har ført til økning i tallet på ansatte fra 200 til 240 i løpet av det siste året. Mange av de nye har fortid i oljebransjen.

Tore Krakeli

Tore Krakeli er glad for at han kunne få ny jobb etter å ha mista jobben i oljeindustrien.

Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK

– Det er som å vinne i lotto. Jeg fikk beskjed om at skuta hadde gått til kai og at vi ikke hadde mer jobb. Så da begynte jeg her, og her er det mye å gjøre, sier Tore Krakeli.

Nesten 30 komplette fabrikkanlegg leveres i år. Og da er gode medarbeidere også et satsingsområde. Senest i dag var en ny kandidat på intervju.

Men selv om de har etterspørsel fra hele verden er ledelsen klar over at utviklingen fort kan endres.

– Hvis vi får ei sterk kroneutvikling vil det påvirke oss og veldig mange andre i Norge. Men så langt i år er det mye solskinn, sier Stette.