NRK Meny
Normal

Rådyrbukk bitt ihjel: – Svært tragisk

En rådyrbukk ble funnet bitt ihjel på en parkeringsplass i Kristiansund fredag. – Mest trolig er den tatt av en stor hund, sier lederen for Viltutvalget.

Rådyr tatt

Rådyrbukken ble funnet fredag formiddag i Kristiansund.

Foto: Viltutvalge

Politiet fikk fredag formiddag melding om at en rådyrbukk var funnet død på parkeringsplassen ved handelsparken i Omagata i Kristiansund. Viltutvalget i kommunen ble så oppringt.

– Vi ble bedt om å komme for å se på bukken. Trolig er den tatt av en stor, voksen hund og det er mest sannsynlig noen som ikke har overholdt båndtvangen, sier Stein Watten som er leder for Viltutvalget i Kristiansund og leder i ettersøksgruppa.

Merkene på dyret tyder ifølge Watten på at det er en hund. Rovdyrbukken har også blitt spist på i etterkant, ifølge lederen.

Natt til i dag har det vært telling av rådyr og hjort og Watten sier noen av bildene trolig er av den samme bukken som nå er død.

– Det var en flott rådyrbukk og vi ser meget alvorlig på dette, sier han.

– Det er svært tragisk og ikke forsvarlig å ha hunder løs på denne måten. Jeg er hundeeier selv og man kan treffe på rådyr hvor som helst. Det er utrolig viktig at folk overholder båndtvangen for dette er totalt uakseptabelt.

Saken etterforskes nå av politiet og Viltutvalget vil rapportere saka til rådmannen. Foreløpig har det ikke kommet noen tips i saka.