NRK Meny
Normal

Raabe-søsken på samme scene

Søsknene Tellef og Sigrid Raabe kommer til å stå på samme scene i London i kveld. Det er storebroren Tellef som holder konsert med bandet sitt, men han regner også med å få besøk av Sigrid som nå har signert kontrakt med det engelske plateselskapet Island Records..

Tellef Raabe

Musikeren Tellef Raabe torsdag formiddag på vei til konsert i London der han også får med seg søsteren på en av sangene.

Foto: Tellef Raabe

– Det er veldig stas å spille i en metropol som London, men vi har etterhvert spilt i de fleste hovedsteder i Europa, så dette er bare et steg på veien, sier Tellef Raabe like før han går ombord i flyet til London.

Tellef Raabe

Tellef Raabe fotografert i NRK's radiostudio i Ålesund. I kveld har han konsert i London.

Foto: Silje Bjerknes / NRK

Både han og søsteren er fra Ålesund, men bor nå i Bergen. Han har selvfølgelig fått med seg at lillesøsteren har fått kontrakt med Island Records, et plateselskap som er knyttet til mange kjente artister som U2, Ariana Grande og PJ Harvey. Det jobbes også mot en kontrakt i USA, skriver Bergens Tidende.

Sammen i London

De to søsknene har stått på samme scene før, og i kveld kommer de trolig til å gjøre det igjen.

– Sigrid er i London nå for å skrive låter og å jobbe i studio, så det er ikke utenkelig at ho dukker opp på scenen, mener Tellef Raabe. Sigrid bekrefter dette i en tekstmelding fra London.

– Det er ikke min konsert i kveld da, det er storebror sin, men jeg sitter blant publikum og løper nok opp på en låt.

Platekontrakten er omfattende

Flere kommentarer får vi foreløpig ikke, så spørsmålet om hvor oppsiktsvekkende det egentlig var at hun skulle få denne platekontrakten får gå videre til storebror Tellef.

Sigrid Raabe

Ålesundsartisten Sigrid Raabe har fått platekontrakt med Island Records. I kveld blir hun med på scenen når broren holder konsert med bandet sitt i London.

Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

– Dette noe vi i familien og andre som kjenner henne godt har fulgt med på lenge, men omfanget av denne kontrakten er eksepsjonelt. Vi hadde ikke sett for oss at det skulle gå så fort. Dette er virkelig svært, understreker Tellef Raabe.

– Ho er veldig produktiv og har skrevet masse materiale det siste året. Mye av dette er allerede spilt inn i studio, men nå er ho inne i en prosess der det arbeides med å bestemme hvilke låter som skal med på det nye albumet og hvordan dette skal slippes. Dere kommer til å høre en låt fra Sigrid om ikke så altfor lenge.