Politiet innrømmer at de burde ha aksjonert

Politiet fikk melding om mulig båtulykke uten å følge opp saken. Nå innrømmer politiet til Sunnmørsposten at de burde ha satt i gang en redningsaksjon. En person ble søndag funnet død etter ulykka.

Redningshelikopter

Politiet opplyser mandag ettermiddag at det var Ronny Røbekk som omkom i ulykka.

Foto: Tipsar

Søndag morgen ble det satt i gang redningsaksjon etter at politiet klokka 08.30 fikk inn melding om en båt som gikk i ring på Hessafjorden. Like etter fikk de også inn melding om to personer som sto på en holme og ropte etter hjelp.

Da de to ble plukket opp kom det frem at de to hadde vært sammen med en tredje person i en båt da de i 01-tiden natt til søndag skal ha kjørt på et skjær. Den tredje mannen funnet omkommet i sjøen noen timer senere.

Varslet om mulig ulykke

Søndag ettermiddag skrev Sunnmørsposten at ei kvinne ringte til politiet natt til søndag og varslet om det hun mente var en mulig båtulykke. Kvinna fortalte at hun og mannen hennes litt før klokka 00.30 hadde hørt et smell, og at de mente det kunne høres ut som ei båtulykke. Kvinna uttalte videre til avisa at hun opplevde liten respons fra politiet på det hun varslet om.

Mandag ettermiddag bekrefter leder for operasjonssentralen i politiet, Magne Tjønnøy, at de ikke reagerte på meldingen til kvinna. Etter å ha gått gjennom loggen innrømmer politiet nå at det burde de ha gjort, og satt i gang en redningsaksjon.

– Hun gir ei nøktern og grei framstilling av det hun har hørt: At hun har hørt motordur og videre hørt et dunk, nordover fra Sula. Vedkommende operatør har likevel ikke oppfatta situasjonen til å være ei alvorlig ulykke. Det burde vedkommende gjort ut fra summen av informasjon som ble gitt, sier Tjønnøy til Sunnmørsposten.

Han sier videre at operatøren på sentralen ikke har oppfattet all informasjonen, og at det er der feilen har oppstått.

Politimesteren er orientert om innholdet i lydloggen men har ifølge avisa foreløpig ikke involvert Spesialenheten.