NRK Meny
Normal

Oskar Grimstad ønsker å fortsette: – Åtte år på Stortinget har gitt mersmak

Stortingsrepresentant Oskar Grimstad (Frp) har lyst til å fortsette på Stortinget og har sagt ja til renominasjon.

Oscar Grimstad

Oskar Grimstad (Frp) ønsker fire nye år på Stortinget.

Foto: Trond Vestre / NRK

Oskar Grimstad ble valgt inn på Stortinget første gang i 2009 og ble gjenvalgt i 2013.

For fire år siden sa han at dette ble hans siste periode, men har senere åpnet for å fortsette, og nå har han gitt positivt svar til nominasjonsnemnda.

Mersmak

– Etter en gjennomgang av for- og motforestillinger så konkluderer jeg med at jeg har fortsatt mye å gi i en alder av 61 år. Åtte år på Stortinget har gitt mersmak, skriver Oskar Grimstad i en pressemelding.

– Stortinget har vært og er en fantastisk arbeidsplass med muligheter for å påvirke hverdagen til folk flest, sier Grimstad som peker ut det planlgte fastlandssambandet mellom Hareid og Sula, Hafast, som en svært viktig å jobbe videre med.

Lang erfaring

Oskar Grimstad hadde mange år bak seg som kommune- og fylkespolitiker før han ble valgt inn på Stortinget. I 2003 var han med på Frp sitt store gjennombrudd i kommune- og fylkespolitikken i Møre og Romsdal. Frp var det største partiet i fylkestingsvalget, og fikk ordføreren i seks av kommunene i Møre og Romsdal.

Grimstad som er fra Hareid ble ikke ordfører i 2003, men han sto i spissen for en stor fylkestingsgruppe. Etter fylkestingsvalget i 2007 ble han leder for næringsutvalget i Møre og Romsdal.

I flere år hadde Frp en stabil oppslutning på godt over 20 prosent i valgene i Møre og Romsdal. I stortingsvalget i 2009 da Oskar Grimstad ble valgt inn første gang, fikk Frp 27,4 prosent.

Andremandatet

Grimstad ble valgt inn som Frp sin andrekandidat. Det samme skjedde i 2013, men da måtte han kjempe for mandatet. Til slutt vant Frp andremandatet med solid margin.

Også denne gangen må han sikte seg inn mot en andreplass bak veteranen Harald Nesvik. I media er det spekulert i at det kan bli kamp i nominasjonen.

– Så står det igjen å håpe at valgoppslutninga videre fremover vil holde seg slik at det muliggjør en ny periode på Stortinget for Fremskrittspartiet, skriver Oskar Grimstad.

Dermed har samtlige ni stortingsrepresentanter fra Møre og Romsdal svart. Av disse er det bare to som har sagt nei til gjenvalg. Det er Rigmor Andersen Eide (KrF) og Elisabeth Nørve (H).