Nesvik vil fortsette: – Jeg har aldri hatt det mer morsomt i politikken enn akkurat nå.

Stortingsrepresentant Harald Nesvik har svart nominasjonsnemnda i FrP at han ønsker å fortsette i fire nye år på Stortinget

Harald Tom Nesvik etter at stortingsgruppa til Fremskrittspartiet har diskutert asylpolitikk

Harald Nesvik har vært parlamentarisk leder i FrP siden 2013 og har lyst til å fortsette på Stortinget

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Nesvik ble valgt inn på Stortinget første gang i 1997 og er inne sin femte periode som stortingsrepresentant.

Siden 2013 har hatt en av de mektigste posisjonene i norsk politikk som parlamentarisk leder i Frp.

– Jeg har aldri hatt det mer morsomt i politikken enn det jeg har akkurat nå. Utfra det så har jeg svart nominasjonsnemnda at jeg stiller meg til disposisjon, sier Harald Nesvik.

– Det er klart at det å få sitte som parlamentarisk leder for ett av regjeringspartiene og få være med på alt som skjer i norsk politikk, bidra til den utviklingen som skjer, jobbe sammen med flotte kollegaer, det er selvfølgelig moro, sier Nesvik.

En lang karriere

Harald Nesvik startet sin karriere som politiker i bystyret i Ålesund før han ble stortingsrepresentant i 1997. Ved stortingsvalget fire år tidligere hadde Frp mistet stortingsplassen i Møre og Romsdal, men valget i 1997 førte til at partiet fikk inn to på Mørebenken. Nesvik kom inn som partiets andrekandidat bak Lodve Solholm.

Harald Nesvik markerte seg raskt som en hardtarbeidende og tydelig helsepolitiker. Etterhvert ble han leder i Stortingets helse- og sosialkomite. Stortingsvalget i 2013 ble et vemdepunkt i norsk politikk fordi FrP ble med i en borgerlig regjering for første gang. Harald Nesvik fikk jobben som parlamentarisk leder i partiet - en tøff jobb, men samtidig en posisjon som gir stor innflytelse.

I tenkeboksen

Foran nominasjonen denne gangen har Nesvik vært i tenkeboksen.

– Jeg er 50 år gammel og det er klart at da står du yrkesmessig ved en milepæl og slike refkelsjoner må du gjøre sammen med familien, og så må du svare og så får du ta det derfra, sier Harald Nesvik.

– Men er ikke en slik pendlertilværelse som stortingsrepresentant tung?

– Etter så mange år så kan du ikke noe annet enn pendlertilværelsen og hadde jeg valgt en annen yrkeskarriere så kan det være at dte hadde blitt mye pendling likevel.

Grimstad har ikke svart

Oskar Grimstad som er Frp sin andre stirtingsrepresentant fra Møre og Romsdal i inneværende periode, sier til Nrk at han foreløpig ikke har svart nominasjonsnemnda.

Fristen for å svare er satt til 10.juni. Grimstad som ble valgt inn første gang i 2009, er inne i sin andre periode på Stortinget.