Nordmørslista anmelder påstått hacking

Nordmørslista har levert anmeldelse til politiet etter at en Twitter-konto i partiets navn har delt privatpersoner og politikeres private Facebook-meldinger.

Steinar Wiik Sørvik

ANMELDER: Nordmørslista anmelder Twitter-kontoen Nordmorslista for hacking og identitetstyveri. Toppkandidat Steinar Wiik Sørvik anmelder også forholdet som privatperson.

Foto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix

I april har Twitter-kontoen Nordmorslista delt flere private Facebook-meldinger fra både privatpersoner og toppkandidat i Nordmørslista Steinar Wiik Sørvik.

Onsdag delte kontoen Sørviks Facebook-melding, der han hadde karakterisert gjenvalget av stortingsrepresentant Else May Botten i sentralstyret i Arbeiderpartiet for tortur.

Nordmørslistas nåværende ledelse skriver i en e-post til NRK at de ikke har tilgang til Twitter-kontoen. De har forsøkt å få stoppet og blokkert kontoen uten å lykkes. Partiet har nå sendt inn anmeldelse av forholdet.

Anmelder som parti og privatperson

Sørvik forteller at både han som privatperson og Nordmørslista har sendt inn anmeldelse, og partiet har en mistanke om hvem som kan stå bak kontoen.

– Vi har sendt inn anmeldelse, men ikke påtalebegjæringen. Den skal leveres tirsdag morgen, forteller Sørvik.

Denne saken har vært en voldsom belastning for Nordmørslista og vi har opplevd et mediahysteri uten sidestykke der våre politiske motstandere har utnyttet situasjonen på det groveste, står det i anmeldelsen som har blitt sendt til NRK.

Kritiserer dårlig bakgrunnsjekk

Torsdag signerte alle gruppelederne i fylkestinget i Møre og Romsdal et opprop mot det de kaller sjikane og trakassering i valgkampen, der innlegget til Sørvik blir brukt som bakteppe.

Nordmørslista

En skjermdump tatt av kontoens deling av Steinar Wiik Sørviks melding på Facebook.

Foto: Skjermdump

– Jeg synes det er forferdelig dårlig av Arbeiderpartiet når de setter i gang det enorme apparatet de har gjort de siste dagene med å bruke alle medier i hele Møre og Romsdal, sier Sørvik.

– De tar ut en ting man ikke har sjekket bakgrunnen for og benytter seg av en falsk Twitter-konto. Det viser bare hvor enkelt samfunnet er når man kan opprette en falsk konto og påstå at noen andre står for den. Jeg synes det er flaut at man ikke har gjort hjemmeleksa si.

– Hadde man lest på delingene hadde man skjønt at dette ikke var en seriøs organisasjon som står bak, sier Sørvik.

Vedkjenner at han skrev Facebook-meldingen

Sørvik forteller NRK at han vedkjenner det han skrev i Facebook-meldingen som ble delt.

– Jeg skrev meldingen på et lukket forum. Det er et sitat fra en tekst av Frank Zappa, som heter «The Torture Never Stops», over en artikkel om Else May Botten. Kontoen har lagt den ut i offentlighet. Legg merke til at den har adressert den til dere, andre lokale medier og Else May Botten. Ingen andre.

– Men er det greit å bruke ordet tortur om et politisk arbeid?

– Jeg vil tro at for de aller fleste i Kristiansund er det greit å bruke det ordet om et politisk arbeid. De aller fleste har opplevd det i den prosessen som har vært det siste året. Om sykehuset, at vi har fått politiet flyttet til en annen region og at man ikke får den andelen av fordelingen som skal være her i fylket.

– Å prøve å gjøre det til en offersak på seg selv, som at jeg har sagt at hun har vært en torturist, synes jeg er helt latterlig.

Sent fredag ettermiddag har Twitter-kontoen slettet alle delinger den har gjort og skrev denne beskjeden:

«Etter to døgns unødvendig heksejakt tar vi en pause herfra, inntil vi får bestemt oss for hvem av oss som skal drifte denne kontoen videre!»

Brukeren har nå skiftet navn på kontoen og har fjernet logoen til Nordmørslista i profilbildet.