Nesten INGEN ville ha sluttpakker i Rolls-Royce

Kun 14 av 350 ledere og mellomledere ville ha sluttpakke i Rolls-Royce Marine. – Nå må vi redusere bemanningen, sier kommunikasjonsdirektør Anette Bonnevie Wollebæk.

Rolls-Royce må kutte

Rundt 2.000 av landets 3.200 Rolls-Royce-ansatte jobber i Møre og Romsdal. Der har konsernet avdelinger både i Ulsteinvik, Longva, Ålesund, Brattvåg og Hjørungavåg.

Med over 2.000 arbeidstakere i Møre og Romsdal er Rolls-Royce en av de største arbeidsgiverne på Vestlandet.

De siste årene har selskapet ifølge kommunikasjonsdirektør Anette Bonnevie Wollebæk vokst seg såpass stort at mange av funksjonene nå har dobbel dekning med arbeidstakere.

I kombinasjon med et tøft marked og trangere økonomi, har ledelsen i selskapet nå konkludert med at tallet på stillinger må reduseres.

Det kan bli lettere sagt enn gjort.

Ifølge Nett.no var det nemlig kun 14 av hele 350 ledere og mellomledere som sa ja til tilbudet om sluttpakke. Denne inkluderte et tilbud om seks måneders lønn, samt lønn i oppsigelsestiden.

Nye runder

Anette Bonnevie Wollebæk

Kommunikasjonsdirektør Anette Bonnevie Wollebæk i Rolls-Royce.

Foto: Trond Vestre / NRK

– Det er jo først og fremst hyggelig at folk fortsatt har lyst til å jobbe hos oss, svarer Wollebæk når NRK spør henne om selskapets reaksjon på sluttpakke-avvisningen.

I samme åndedrag er hun imidlertid klar på at selskapet nå vil gå nye runder for å se hvor i administrasjonen de kan redusere bemanningen.

– Jeg vil ikke si at dette er noe stort problem, sier Wollebæk, som også avslører at selv hun har fått tilbud om sluttpakke, men takket nei.

Endringer i 2015?

Kommunikasjonsdirektøren kan ikke si noe om hvilke avdelinger som kan bli nedbemannet, men hun beroliger de som tror at selskapet nå vil kvitte seg med alle og enhver.

– Det er ikke slik at vi har tenkt å nedbemanne med mange hundre mennesker. Dette er justeringer vi gjør for å passe på at kostnadene våre er realistiske i forhold til markedet.

– Når får vi vite hvem som mister jobben?

– Når det gjelder styremaskin-avdelingen, må vi vente på at den internasjonale styringsgruppen skal ta beslutningen. Den administrative avdelingen vil oppleve en løpende prosess ut året. Jeg tror endringene vil komme i 2015, sier Wollebæk.