NRK Meny
Normal

Nå sikres steinfyllinga etter dødsulykke

Eierne av steinfyllinga på Salhus i Brønnøysund oppfyller kommunens pålegg. – Bra, men det er mange år for seint, sier mor til William (9) som døde av løse steiner i fyllinga.

Steinfylling i Brønnøysund

Tirsdag startet arbeidet med å oppfylle kommunens pålegg.

Foto: Ola Helness / NRK

Grunneier har nå fått pålegg om på kort sikt å sikre steinfyllingen for omgivelsene. Dette må gjøres innen første uken i desember, skriver Brønnøysunds Avis.

Det var i februar i år at William Lading Johansen fra Molde døde mens han lekte i steinfyllinga rett ved huset til besteforeldrene i Brønnøysund.

Dødsulykka ble etterforsket av politiet, men i mai ble saken henlagt.

Les også: Dødsulykke i steinfylling henlagt av statsadvokaten

Ønsker tydeligere lovverk

– Det er kjempebra at det nå endelig skjer noe med fyllinga. Det er det jeg har ønsket. Men det er ikke bare denne aktuelle steinfyllinga som skulle vært sikret. Jeg skulle ønsket meg et tydeligere lovverk rundt dette, sier Unn Merete Lading til Romsdals Budstikke.

– Er reglene rundt slike fyllinger for svake?

– Når ingen blir stilt ansvarlig etter ei slik ulykke som vi opplevde, så mener jeg at regelverket ikke er godt nok. Sikringen skulle skjedd for flere år siden. For oss er det alt for seint at arbeidet gjøres nå, sier hun til avisa.

Eksempler på sikringstiltak kan være å bruke gravemaskin «for å få gjort alle deler av fyllingen stabil, eller få etablert et anleggsgjerde med høyde tilsvarende det man ser rundt byggeplasser» heter det i pålegget fra Brønnøy kommune.