Hopp til innhold

Snart kan du spille med kvinnelandslaget på FIFA

Flere måneder før FIFA 17 er i butikkhyllene avslører landslagsspiller Andrine Hegerberg at kvinnelandslaget blir å finne på det nye spillet.

Andrine og Ada Stolsmo Hegerberg

FIFA-KLARE: Snart kan man spille med søstrene Ada (t.v.) og Andrine (t.h.) Hegerberg på spillet FIFA.

Foto: Frode Berg / NRK

Gjennom FIFA 16 lot spillprodusenten endelig damelag ta del i det som er et av verdens mest populære konsollspill. For første gang hadde de som kjøpte spillet muligheten til å være en rekke av verdens kvinnelandslag, men for norske brukere var det noen som var savnet: Det norske kvinnelandslaget.

Nå ser det imidlertid ut til å endre seg. FIFA 17 skal først lanseres senere høsten 2016, men via sin Instagram-konto avslører landslagsspiller Andrine Hegerberg at også de norske damene trolig blir og finne som animerte figurer i den nye versjonen av spillet.

Bildet under viser midtbanespilleren på en tilsynelatende avansert fotoseanse for spillet.

Bildene ble tatt da landslaget var på samling i Nederland og saken har også fått oppmerksomhet internasjonalt, blant annet gjennom britiske The Mirror.

Materialet skal brukes til å lage animerte utgaver av de norske landslagsheltene.

– De tok bilder i alle mulige vinkler og jeg er spent på hvordan det blir seende ut. De ville ta bilder med forskjellig mimikk og ba oss til og med bøye hodet for å ta bilde av hodebunnen, forteller Andrine Hegerberg.

– Skal fikse på «statsene»

Andrine Hegerberg

LANDSLAGSSPILLER: Andrine Hegerberg mener det er positivt for kvinnefotballen at landslaget kommer med på FIFA.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Ifølge Norges Fotballforbund er ikke alle detaljene på plass enda og det er ikke helt sikkert at kvinnelandslaget kommer med på spillet, men det meste tyder på det. Hegerberg mener det er positivt for kvinnefotballen.

– FIFA er et populært spill og det er bra at flere får kjennskap til oss. Det er mange på laget som synes det er artig, sier hun.

Hegerberg spent på hvor god hun selv blir på det nye FIFA-spillet.

– Jeg har skjønt at man kan trene spillere og fikse på «statsene». Da skal jeg gjøre meg selv best, ler hun.

Med inkluderingen av kvinnelandslaget kan FIFA-spillerne blant annet få teste ferdighetene til Andrines søster, Ada Hegerberg, som bøtter inn mål i Frankrike, og stortalentet Caroline Graham Hansen.

Les Filmpolitiets anmeldelse av FIFA 16 her.

USAs damelandslag FIFA

USA: Slik ser det amerikanske damelandslaget ut på FIFA 16. Snart kommer de norske damene med også.

Foto: EA Sports