– Nå har jeg selvtillit i bøtter og spann

Etter en nesten sensasjonell sjetteplass, tror Ragnhild Mowinckel at hun kan gi nasjonen enda flere høydepunkter fra alpinløypa.

Ragnhild Mowinckel

Ragnhild Mowinckel tar med seg innsatsen og viljen i de kommende rennene.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Moldejenta hadde slett ikke forventet av å være i nærheten av dagens solide sjetteplass i superkombinasjonen i Sotsji. Når NRK prater med henne i kveld er det en svært stolt, men fokusert alpinist som forteller at hun ikke tror forventningspresset rundt henne øker.

– Nei, dette er fortsatt mitt første OL, så forventningspresset er fortsatt lavt med tanke på nasjonens alpint-interesserte. Det er heller mer fra min side nå. For det er faktisk mer og mer realistisk at jeg kan bidra mer til noe bra for nasjonen, sier hun til NRK.

Men hun holder kortene tett til startnummeret rundt hva hennes egne forventninger er.

– Det er min hemmelighet, sier hun.

Kjørte på vilje

At hun etter 12. plass i utfordelen klatret til sjette etter slalåm-delen, vitner om selvtillit og riktige forberedelser på det mentale plan. Den mentale styrken er på topp hos Molde-jenta.

– Jeg tror kanskje det er derfor jeg klarte å prestere såpass også. I slalåm har jeg hverken press eller forventninger. Jeg må bare kjøre på rein vilje og innsats, forteller Mowinckel.

Etter utfordelen fikk hun allerede bevist for seg selv at hun var god nok, at hun hadde klart det hun skulle. I slalåmen var det ingenting å tape, forteller hun.

Bøttevis med selvtillit

Nå venter Super-G, Utfor og Storslalåm. Ragnhild håper folk får med seg øvelsene, for disse skal møtes med tidenes selvtillit.

– Nå får jeg med meg bøttevis med selvtillit og tro på meg selv. Jeg vet hvor jeg kan ligge, om ikke bedre, i utfordelen. Slalåmen er ferdig for min del nå, men innsatsen og viljen tar jeg med meg videre inn i de kommende rennene, avslutter Mowinckel.