Molde tapte i Armenia

Molde tapte returkampen mot FC Pyunik i kvalifiseringa til mesterligaen, men sikret avansement fra 2. kvalifiseringsrunde til mesterligaen etter 5–1 sammenlagt.

Mohamed Elyounoussi

Mohamed Elyounoussi scorer her det første målet hjemme mot Pyunik.

Molde vinner sammenlagt og møter sammenlagtvinneren av oppgjøret mellom den kroatiske seriemesteren Dinamo Zagreb og CS Fola Esch fra Luxemburg.

Trener Tor Ole Skullerud hadde tatt ut disse 11 til tirsdagens kamp: Andreas Linde, Joona Toivio, Ruben Gabrielsen, Vegard Forren, Per Egil Flo, Mattias Moström, Etzaz Hussain, Eirik Hestad, Mohamed Elyounoussi, Sander Svendsen og Ola Kamara.

Mye skulle gå galt for å ryke ut

Molde var så godt som klare for tredje kvalifiseringsrunde til mesterligaen før returoppgjøret i Armenia. Med en 5-0-ledelse i bagasjen fra kampen i Molde skulle mye gå galt om Tor Ole Skullerud og hans mannskap røk ut.

Etter de første 45 minuttene av annen kamp var det tydelig at det ble vanskelig for Pyunik å true det norske lagets kjempeforsprang. Molde kontrollerte omgangen, selv om spissen Jeremiah var nære på ved noen anledninger.

I annen omgang fortsatt det samme kampbildet en stund, men Molde fikk flere kontringer, noe de ikke klarte å utnytte. Etter hvert begynte Skullerud å gjøre bytter for å hvile enkelte spillere.

Med et kvarter igjen ga Zaven Badoyan armenerne ledelsen. Innbytter Thomas Kind Bendiksen mistet ballen og feilen ble straffet. I de gjenstående minuttene av kampen ble Molde presset tilbake på banen, men vertene klarte ikke å få flere mål.

Forventet en jevn kamp

Laget har vært på plass i Armenia siden søndag og Skullerud var innstilt på en god kamp før kampstart.

– Jeg håper vi kan prestere bra. Det har gått bra på treningene, noe som lover bra for kveldens kamp, sa han til NRK.no tirsdag.

Molde slo FC Pyunik 5–0 på hjemmebane i Molde, men Skullerud forventet ikke en reprise i kveldens kamp.

– Nei, det er svært uvanlig med et slikt resultat i europeisk sammenheng. Jeg forventer at det blir en jevn kamp, og det er viktig at vi får en god kamp og klarer å holde nullen.