Molde sikret tre poeng

Mostrøm og Pate Diof scoret Moldes tre mål mot Aafk. Khari Stephenson scoret Aafks mål. Banens beste var Pape Pate Diouf, men keeperdebutanten Sten Grytebust (19) gjorde en kjempejobb og var Aafks beste spiller.

Molde vant

Aalesund ble et par nummer for små i lokaloppgjøret mot Molde lørdag kveld. Molde kunne gå av banen med en fortjent 3-1-seier.

Etter den bedrøvelige forestillingen mot Viking for en uke siden, var Molde igjen tilbake med solid innsats, raske overganger og den presise, lekende lette fotballen som har preget laget store deler av sesongen.

Midtbanegeneralen Makhtar Thioune var også tilbake som banens dominerende spiller. Pape Pate Diouf åpnet scoringskontoen etter bare to minutter og samme mann la på til 2-0 25 minutter ut i første omgang.

Grytebust imponerte

Aalesunds nye keeper, Sten Grytebust, gjorde en imponerende innsats i mål og forhindret et større tap for laget sitt. Han var lagets klart beste spiller.

I annen omgang kom Aalesund mer inn i kampen, og både Glenn Roberts, Tor Hogne Aarøy og Diego Silva kom til gode scoringsmuligheter. Skuddene gikk derimot over og utenfor.

Da Demar Philips fikk sitt annet gule kort da det gjensto et kvarter av kampen, var løpet langt på vei kjørt for Aalesund. Likevel levde kampen videre, med stor Aalesund-innsats og noe nonchalant forsvarsarbeid hos Molde.

Aalesund reduserte på straffe ved Khari Stephenson etter 80 minutter, men Molde svarte umiddelbart da Mattias Mostrom satte inn et nydelig mål og økte til 3-1. (©NTB)