NRK Meny
Normal

Derfor lykkes Skullerud med MFK

Søndag kl. 19.00 møtes gullkandidatene Molde og Strømsgodset til kamp om tabelltoppen i rosenes by. Klubblegende Magne Hoseth forteller hvorfor Tor Ole Skullerud klarte å hoppe etter den forrige manageren Ole Gunnar Solskjær.

Tor Ole Skullerud

Med 18 poeng og tabelltopp syv serierunder ut i sesongen 2014, er det lite som tyder på at Molde FK har lidd av managerskiftet.

Laster innhold, vennligst vent..

– Han trykker på de rette knappene og får oss til å være skrudd på når kampen begynner. Vi har gode treninger, og vinner fotballkamper. Vi kommer bare til å bli bedre og bedre, sier Magne Hoseth når NRK besøker MFK-treningen før toppoppgjøret mot Strømsgodset.

Med to seriegull og ett cuptrofé på tre år var forventningene naturlig nok skrudd i været da tidligere U21-landslagssjef Tor Ole Skullerud tok over Molde-skuta etter Ole Gunnar Solskjær.

Sistenevnte reiste til Wales med suksesstrenerne Richard Hartis og Mark Dempsey, samt sine mest betrodde spillere til Cardiff etter sist sesong.

Syv serierunder ut i sesongen 2014 er det likevel lite som tyder på at klubben har lidd av managerskiftet.

Magne Hoseth

Magne Hoseth sier nøkkelen til å vinne kampen mot Godset blir å ha høyt balltempo, være offensive i hodet, og forflytte seg raskt.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Med 18 poeng på syv kamper og tabelltopp, vitner det om harmoni og god moral i laget fra rosenes by, før kampen mot Strømsgodset som vaker i sivet kun to poeng bak moldenserne.

– En veldrevet klubb

Selv virker sjefen å være uanfektet av presset. Han nytter heller anledningen til å rose klubben han kom til etter Solskjær sitt regime.

– Jeg kom til en veldrevet klubb der veldig mye var på plass. De som var her før meg gjorde en fantastisk jobb, og vi har et fantastisk utgangspunkt for å få til nye ting i Molde, sier Skullerud.

Samtidig vet han at laget må ha marginene på sin side når fjorårets seriemester gjester Aker stadion søndag kveld.

– Vi har hatt mange gode mandager så langt, og jeg håper vi får en ny slik etter å ha møtt Strømsgodset. Jeg ser for meg en veldig jevn kamp, men hver gang vi går ut på matta så har jeg en følelse av at vi har nok kvalitet til å bikke kampen i vår favør.

– Denne følelsen har jeg også denne gangen, sier Skullerud.

Vil ikke snakke om seriegull

Hoseth sier nøkkelen til å vinne kampen blir å ha høyt balltempo, være offensive i hodet, og forflytte seg raskt.

Når det blir snakk om seriegull, er hovedtreneren ordknapp.

– Vi leder eliteserien, og det har vi fortsatt lyst til å gjøre. Dersom vi vinner mot Godset så ligger vi fortsatt i front, og da er vi «happy».