NRK Meny
Normal

– Skal selge supporterutstyr som hakka møkk

Kristiansund-spiller Marius Hagen ligger ikke på latsiden når han er skadet og lover å farge byen blå.

Marius Hagen i Kristiansund Ballklubb

FARGEKLATT: Kristiansund-spiller Marius Hagen vil farge byen blå til cupoppgjøret mot Viking.

Foto: Roar Halten / NRK

En betennelse i lysken har satt KBK-midtbanespiller Marius Hagen på sidelinjen. Det hindrer derimot ikke han fra å bidra på sin noe særegne måte for klubben.

24. juni møter Kristiansund Viking på hjemmebane i Norgesmesterskapet. I stedet for å bare sitte hjemme og slappe av, er Hagens mål å farge hele byen og stadion blå med supportereffekter. Salgsmann? Han selv.

– Jeg har en plan. Det har blitt nok Playstation og sofasitting. Jeg fikk en utfordring fra klubben om å dra rundt til bedrifter og synliggjøre KBK og selge effekter, forteller Hagen.

– Målet er å selge supporterutstyr som hakka møkk, konstaterer fargeklatten fra Nordfjordeid.

Lover stunt om han når målet

Han har tidligere spilt for blant annet Nest Sotra, Notodden og svenske Husqvarna. 22-åringen mener at supporterkulturen er sterkere i Sverige og ønsker å ta tak i hjemlandet.

– Uglan, som er supportergruppen vår, har gjort en helt fantastisk innsats både på hjemme- og bortebane, men det man savner er at enda flere kler seg i supportereffekter og møter opp på kamp. Jeg vil bidra til å få et skikkelig trøkk og energi rundt det hele, sier han optimistisk.

Kristiansund har åpnet ganske sterkt i 1. divisjon denne sesongen og ligger på femteplass i serien. Det blir mye prat om lagets innsats på banen når Hagen reiser rundt med supportereffektene, og målet hans er å komme tilbake i spill raskest mulig.

– Selvfølgelig bruker jeg god tid på å komme tilbake fortest mulig. Men dagen er lang og om man ikke kan bidra på banen, kan man i alle fall bidra til å farge byen blå, mener han.

Når Hagen målet sitt og farger byen blå, skal han ta på seg ski, vandre over asfalten og stupe i havet med fullt supporterutstyr.