Marilyn Mazur til Moldejazz

Marilyn Mazur er en av verdens ledende og mest innovative perkusjonister. Hun er Artist In Residence under Moldejazz 2008.

Marilyn Mazur

Under Moldejazz 2008 vil hun som Artist In Residence gjøre fire-fem spennende prosjekter som representerer ulike faser i hennes karriere.

Helt siden Miles Davis inviterte henne med på turné på 80-tallet, har Mazurs musikalske karriere vært en sammenhengende rekke av internasjonale høydepunkt.

Begynte tidlig

Marilyn Mazur ble født i New York i 1955, men har bodd i Danmark siden hun var seks år.

Som barn begynte hun å spille piano og danse ballett, og startet en karriere som danser i Creative Dance Theatre i 1971. Marilyn Mazur er utdannet ved Det kongelige danske musikkonservatorium, men er i stor grad selvlært og inspirert av musikk fra hele verden.

Allsidig

Marilyn Mazur startet sitt første band Zirenes i 1973, der hun var komponist og pianist. Fra 1975 jobbet hun som perkusjonist, trommeslager og vokalist, og ble etter hvert kjent på den danske musikkscenen for sitt arbeid med gruppa Six Winds sammen med Alex Riel og som leder for musikkteateret Primi Band.

I 1985 deltok hun i arbeidet med Palle Mikkelborgs plate ”Aura”, sammen med Miles Davis. 24. juli 1985 sto Miles Davis på scenen på Idrettens Hus i Molde. Marilyn var i byen i på jobb med Pierre Dørges New Jungle Orchestra og satt blant publikum. Det var helt til Miles så henne og tok henne opp på scenen, der hun i tillegg til Miles fikk godt selskap av bl.a. John Scofield i en minnerik konsert. Fram til 1989 turnerte hun med Miles Davis, men forlot bandet for å konsentrere seg om egne musikkprosjekter, og da særlig Future Song, gruppen som har gjort flere spennende prosjekter med dansere og kor, og som fortsatt er en av hennes aktive grupper.