Mangler dekning i Geiranger

 • Kan ikkje gje garantiar om naudnett

  Styresmaktene seier dei har sett inn fleire tiltak for å unngå at naudnettet i Geiranger skal svikte igjen. Det kom fram under eit møte med kommuneleiinga onsdag. Turistbygda var i januar utan naudnett i to dagar etter at ein basestasjon på Dalsnibba slokna. Avdelingsdirektør Sigurd Heier i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap seier dei no har etablert fleire reserveløysingar, men han kan ikkje garantere at det ikkje skjer igjen.

  Sigurd Heier i Geiranger
  Foto: Synnøve Hole / NRK
 • Tror det vil ta to-tre timer

  Telenor opplyser nå at feilen i Geiranger skyldes et fiberbrudd. Entreprenør, som er på stedet, jobber nå med å skjøte på fiberkabelen igjen. Arbeidet vil ifølge Telenor ta to-tre timer. – Vi beklager overfor våre berørte kunder, og jobber nå iherdig for å rette feilen så raskt som mulig, sier pressevakt i Telenor David Fidjeland.

 • To bredbåndstasjoner nede

  Telenor opplyser at det er to bredbåndsstasjoner som er nede som gjør at flere kunder ikke har internett. Det er en stasjon nede i Geiranger. Her er det 78 husstander som ikke har internett. I tilegg er det er en bredbåndstasjon nede i i Eidsvatn i Norddal. Her er det ca 30 kunder som er berørt.