Beredskapssenter håpar på statsbudsjettet - eller den nye regjeringa

Ledelsen for Åknes/Tafjord Beredskapssenter på Stranda vender seg til den nye regjeringen og ber om penger, dersom det ikke er satt av noe til driften i statsbudsjettet som kommer mandag.

Åkernesremna

I fjellsiden over Åkerneset ved Synnylvsfjorden, er det et større fjellparti som står i fare for å rase ut. Den øvre sprekken er synlig i 500 meters lengde.

Foto: NRK

Åknes/Tafjord beredskapssenter overvåker flere områder i landet som er truet av farlige fjellskred, men mangler åtte millioner kroner til å dekke inn årets budsjett.

Styreleder Frank Sve, sier underskuddet uroer, og at de er klare til å handle.

Frank Sve

Styreleder i Åknes-Tafjord beredskapssenter, Frank Sve (FrP).

Foto: Thomas Rasmus Skaug / SCANPIX

– Hvis det ikke er lagt inn, så må vi ta kontakt med den nye regjeringen og gjøre det vi kan for å få dette på plass, sier Sve.

Har stor tro på ny regjering

Sve er en kjent og aktiv Fremskrittsparti-mann i Møre og Romsdal, og har stor tro på at Høyre-FrP-regjeringen vil kunne bidra ovenfor overvåkingssenteret. Sve kjenner godt de to kvinnene som snart tar over roret.

– Det kan vi trygt si. Det er jo slik at Erna Solberg og Siv Jensen har vært på Åknes-Tafjord. Så de kjenner saken og senteret veldig godt til forskjell fra den rød-grønne regjeringen hvor hverken statsministeren eller sentrale politikere har vært på senteret. Nå får vi se hva som kommer i statsbudsjettet og så får vi ta kontakt deretter og se hva vi klarer å få til, sier Sve.

Video SLIK ER SKREDFAREN PÅ ÅKNESET

Video Åknestsunami

Derseon fjellpartiet raser ut kan det bli den største naturkatastrofen i landet.