Magne Hoseth har signert for AaFK

Magne Hoseth har gjennomført den medisinske testen, og signert for Aalesunds Fotballklubb ut sesongen.

Magne Hoseth har signert

NY SPILLER: Magne Hoseth har signert for AaFK ut sesongen.

Foto: aafk.no

Magne Hoseth

MOLDE: Magne Hoseth har i flere år spilt for AaFKs rival Molde FK.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Tidligere i sommer ble Magne Hoseth og Viking FK enige om å terminere kontrakten hans. Hoseth fikk ikke spilletid, og følte at han ikke klarte å bidra så mye han ønsket.

Både Kristiansund Ballklubb og Mjøndalen har vært på jakt etter midtbanespilleren, men fredag signerte Hoseth en kontrakt med Aalesunds Fotballklubb som strekker seg ut sesongen.

– Det er en god følelse. Det er veldig deilig at det nå er klart, og at jeg får komme hit til Ålesund og begynne å spille fotball igjen. Jeg vil prestere og gjør folk glad. Det er det jeg synes er artig, forteller Hoseth til NRK.

Turbulent historie

Da rivaliseringen mellom Molde og AaFK var på det sterkeste, var Hoseth en av spillerne som slengte med leppa om sunnmørsklubben. Nordmøringen uttalte at han ikke liker sunnmøringer, men blir altså i fremtiden omringet av folkeslaget.

– Fotball er underholdning, og trenger litt gimmick og folk får opp stemningen inn mot visse kamper. Det var ikke noe personlig som lå bak, sier den nye AaFK-spilleren.

Han har et blandet inntrykk av årets utgave av klubben.

– Jeg så dem mot Viking her på stadion, og da Viking vant 4–0. Det var et fryktelig merkelig resultat. Da syns jeg AaFK var veldig god og spilte bra fotball. De fikk bare ikke ballen inn i mål. På bortebane var de litt naive og spilte ikke noe bra. Det er en ung spillergruppe med stort potensial. Toppnivået er bra, men bunnivået må bli mindre dårlig, mener Hoseth.

Vil ha John Arne Riise til klubben

AaFK har tidligere i sommer signert Bjørn Helge Riise, og AaFK-trener Trond Fredriksen har uttrykt at han ønsker å heve gjennomsnittsalderen i troppen. Riise og Hoseth er nå de to eneste spillerne i stallen over 30 år.

– Vi begynner å dra på årene, men det er slik at alle spillergrupper må ha et visst spenn i alder. Nå kan de gamle få entusiasmen fra de unge og de unge få erfaringen fra de gamle, mener Hoseth.

Nå håper han at enda en rutinert spiller kan bli med i «Vi over 30 år-klubben» i AaFK. Nemlig klubbens store sønn – John Arne Riise.

– Hvis jeg får det som det vil, skjer det. Men det er helt og holdent opp til John Arne, og om AaFK vil ha han.

Se intervju med Magne Hoseth:

Magne Hoseth ble fredag klar for Aalesunds Fotballklubb.