NRK Meny
Normal

Må åtte måneder i fengsel for uprovosert vold og trusler

En sunnmøring i slutten av 50-åra ville ikke skrives ut fra en psykiatrisk institusjon og prøvde å kaste en mann fra en veranda i andre etasje for å slippe.

Ålesund politistasjon

DØMT: Mannen ble dømt i Sunnmøre tingrett denne uken.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Det startet da han var innlagt ved et psykiatrisk senter på Sunnmøre i mai i år. Han tok tak i en annen innlagt og prøvde å kaste han ned fra en veranda i andre etasje.

Det kunne gått ille for mannen hvis han hadde blitt sluppet fem meter ned i et betonggulv, men han klarte å få tak i rekkverket og berget seg selv.

Ifølge dommen var dette et forsøk på å bli satt i fengsel. Han skulle skrives ut om få dager, og likte ikke tanken på at han skulle hjem.

Grove trusler

Sunnmøringen er også dømt for grove trusler. Ikke lenge etter episoden på verandaen kom han med trusler mot sju fengselsbetjenter i Ålesund.

Han sa blant annet at når han så dem kom ordet «drepe» inn i hodet hans, og han truet også med å oppsøke betjentene hjemme.

Slike trusler kan gi mer enn seks måneders fengselsstraff, og i dette tilfellet fikk mannen åtte måneder i fengsel. Han har sittet i varetekt i 179 dager. Det blir trukket fra straffen.

Mannen er ikke straffet tidligere og innrømte alt til politiet.