Politi på stedet på Averøy i forbindelse med ei knivstikking
Foto: Heine Schjølberg

Knivstikking på Averøy

 • Dømt til tvungent psykisk helsevern

  En mann i 20-åra fra Nordmøre er dømt til tvungent psykisk helsevern etter han han prøvde å drepe sin egen far med kniv i Averøy i mars i år. Mannen har erkjent seg skyldig. Domfelte var under behandling ved klinikk for psykisk helsevern i Helse Møre og Romsdal, og hjemme på permisjon, da hendelsen skjedde. Det er tidligere blitt kjent at fylkeslegen har åpnet tilsynssak mot helseforetaket. Mannen har også klaga på behandlinga han mottok.

 • Har opna tilsynssak

  Fylkeslegen har opna tilsynssak mot Helse Møre og Romsdal etter at ein mann i 20-åra skal ha forsøkt å drepe faren sin med kniv på Averøya 1. mars. Fylkeslegen har fått inn eit varsel om ei alvorleg hending under behandlinga ved Klinikk for psykisk helsevern ved sjukehusa i Ålesund og på Hjelset, og har bede om innsyn. Fylkeslege Karin Müller Mikaelsen ser alvorleg på saka og vil derfor granske ho. Pasienten sjølv skal også ha klaga på behandlinga si etter hendinga, gjennom pasient- og brukarombodet.

 • Varetektsfengslet i fire uker

  Nordmøringen som er siktet for forsøk på drap etter knivstikkingen på Averøy på fredag er nå varetektsfengslet i fire uker. Mannen har fram til nå vært siktet for grov kroppsskade. Mannen i 20-årene er siktet for å ha knivstukket sin egen far. Tilstanden til den skadde skal være stabil.

 • Siktet for forsøk på drap

  Nordmøringen som fredag stakk sin far med kniv, er nå siktet for forsøk på drap. Det sier politiadvokat Merete Falkevik til tk.no. Mannen har fram til nå vært siktet for grov kroppsskade. – Endringen er gjort med bakgrunn i den informasjonen som til nå har framkommet i den etterforskingen som er gjort, sier Falkevik.