Klarer ikke å holde seg unna Sunnmøre

Ekstremsportfilmen «Don't crack under pressure» med klipp fra Sunnmørsalpene ble en braksuksess over hele Europa. Nå kommer de tilbake for å filme oppfølgeren.

Filmen "Don't crack under pressure" viser frem Sunnmørsalpene fra sin beste side. Se vågale skikjører prøve seg på de stupbratte fjellsidene.

SUNNMØRSIDYLL: Ekstremsportfilmen «Don't crack under pressure» viser frem Sunnmørsalpene. Når filmskaperen kommer tilbake skal flere elementer fra sunnmørsnaturen eksponeres for verden.

Karsten Gefle

SKIENTUSIAST: Frikjører Karsten Gefle skal være med i den nye filmen også.

Foto: Leiv Erik Bondevik / NRK

– Mottakelsen i Europa har vært ekstremt bra på det vi har gjort i Norge. Mange har kommet bort til meg og sagt at det var høydepunktet i filmen, forteller frikjører Karsten Gefle om ekstremsportfilmen «Don't crack under pressure», som hadde norgespremiere i januar.

Han er selv med og kjører i den franskproduserte filmen og fortalte til NRK i januar at filmskaperen hadde forelsket seg i Sunnmørsalpene, hvor deler av filmen er spilt inn.

Og om to uker kommer de tilbake for å spille inn oppfølgeren.

– Alle som var involvert i prosjektet er gira på å gjøre mer her, og vi skal gjøre det enda større. Denne gangen skal vi bruke mer tid på Sunnmøre, forteller Gefle.

Viser frem filmen på Sunnmøre

Karsten Gefle, frikjører

FRIKJØRER: Karsten Gefle i aksjon på Strandafjellet torsdag.

Foto: Johan Wildhagen / Coup.no

Torsdag er han på Stranda. Litt for å stå på ski selv, men også for å vise frem filmen på Stordal kulturhus. Totalt har den allerede blitt vist frem på om lag 900 kinoer rundt omkring i Europa.

– Det som er filmet i Norge er jo spilt rett borti veien her egentlig, eller rett over fjelltoppene. Det blir veldig gøy å vise det frem for første gang på Sunnmøre, mener Gefle.

I oppfølgeren er det ikke bare de flotte fjellene som skal bli eksponert gjennom filmen, men også andre typer ekstremsport.

– I tillegg til å filme ski, skal vi også filme de andre ekstremsportene som er med å filmen som surfing, kitesurfing og fridykking. Egentlig så mye vi klarer å få gjort her, sier Gefle.

Mer videosnacks fra Sunnmørsalpene og Hjørundfjorden:

Don't crack under pressure viser frem Sunnmørsalpene fra sin beste side.