Klar til å forsvare posisjonen som det største ordførerpartiet

Høyre vil kjempe for å beholde posisjonen som det største ordførerpartiet i Møre og Romsdal etter årets kommunevalg.

Geir Ove Vegsund
Foto: Trond Vestre / NRK

Valglogo

Etter kommunevalget for fire år siden fikk Høyre hele 15 ordførere i Møre og Romsdal, og var i særklasse det partiet i fylket som fikk flest ordførere.

Høyre fikk 10 av ordførerne på Sunnmøre, 4 i Romsdal mens Eide var den eneste nordmørskommunen der Høyre kapret ordføreren.

Optimistisk

Foran årets kommunevalg har lederen i Møre og Romsdal Høyre målsetningen klar.

– Vi ønsker å holde vår posisjon som det ledende ordførerpartiet i Møre og Romsdal. Vi fikk 15 ordførere ved forrige valg, og det håper vi at vi kan forsvare ved dette valget, sier fylkeslederen i Høyre, Geir Ove Vegsund.

– Jeg er veldig optimistisk. Vi vet at vi blir utfordret i mange kommuner, men vi har også mange kommuner der vi kan vinne. Så vi kan tape i noen kommuner, men vi har store muligheter i andre kommuner, sier Vegsund.

Kampen om byene

Fylkeslederen i Høyre er forberedt på tøff kamp i en rekke kommuner. For Høyre er det særlig viktig å holde posisjonen i Molde og Ålesund der partiet har hatt ordføreren i henholdsvis 12 og 8 år.

– Det er veldig viktig for oss å beholde den makta vi har i to av de tre store bykommunene i Møre og Romsdal i dag, sier Geir Ove Vegsund som ikke legger skjul på at han er spent på hva som blir utfallet i Ålesund.

– Har du noen sikre Høyre-kommuner?

– Nei, ingenting er sikkert. Det er nå valgkampen begynner. Det er nå velgerne vil stille de kritiske spørsmålene. Det er nå vi skal gi de gode svarene, sier Geir Ove Vegsund.

– En ordfører har stor innflytelse

For alle de politiske partiene er det viktig å få ordføreren. Skal det skje er det ikke nok å vinne velgerne. Forhandlingene etter valget og de alliansene som blir inngått med andre partier, er like viktig.

For fire år siden lyktes Høyre i Sula der Geir Ove Vegsund ble ordfører etter valget. Han gir seg etter èn periode, men med noen erfaringer rikere.

– En ordfører har ikke nødvendigvis så mye makt, men han har mye innflytelse på det som skjer i den daglige driften og i den daglige politikken som blir utøvd i en kommune, sier Vegsund.

– Du er en av Høyre-ordførerne som ikke stiller til gjenvalg og nå begynner vi å nærme oss valget. Angrer du?

– Ja, litt, for du merker jo at du får rykninger og har lyst til å være med når valgkampen nå tar løs, men dette var et valg jeg tok ganske tidlig og det står jeg for, sier Geir Ove Vegsund.