NRK Meny
Normal

Kinserdal ønsker å fortsette

Styreleder Stein Kinserdal sier til Romsdals Budstikke at han er lysten på å lede Helse Møre og Romsdal videre.

Stein Kinserdal

Styreleder i Helse Møre og Romsdal, Stein Kinserdal, var usikker på om han ville fortsette som leder i helseforetaket. Nå har han bestemt seg.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Før jul sa Kinserdal at han skulle bruke jula til å tenke på om han skulle fortsette som styreleder eller ikke.

Til rbnett.no sier styrelederen at han er innstilt på å gå videre i jobben.

– Jeg er helt sikker på at det er fullt mulig å få til omstillingen i driften som Helse Møre og Romsdal er helt avhengig av, og mulig å etablere det nye sjukehuset som vil gi befolkningen et enda bedre helsetilbud, sier han.

Neste styremøte er 21. januar. Da skal styret bruke tid på å oppsummere saka, forteller han, og legger til at han ikke ønsker å bruke mer tid på å krangle om vedtaket om sykehusplassering er gyldig eller ikke.

Eidsviks etterlønn

Avisa skriver også at den tidligere administrerende direktøren, Astrid Eidsvik, får 1,6 millioner kroner i etterlønn. Det tilsvarer Eidsviks årslønn, som hun har rett på fordi hun fratrådte før hun fylte 62 år. Kinserdal sier at de vil forhandle sluttavtalen hennes på nyåret.

Eidsvik gikk på dagen 4. desember fordi hun følte at Helse Midt-Norge ikke hadde nok tillit til dømmekraften hennes, og hun har tidligere sagt til NRK at hun ikke fikk sjansen til å sluttføre arbeidet med sykehusvalget, og ble overkjørt av Helse Midt-Norge.