Kinserdal fikk 15.000 underskrifter fra Nordmøre

Kristiansund-ordfører Per Kristian Øyen (Ap) møtte opp på styremøtet i Helse Møre og Romsdal med 15.000 underskrifter for utsettelse av dagens vedtak om fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal.

Stein Kinserdal
Foto: Ivar Lid Riise / NRK

– Det er et enormt engasjement, uansett alder. Alle er opptatt av hvor sykehuset skal plasseres, men ingen har lenger tillit til prosessen, sier ordfører Per Kristian Øyen i Kristiansund.

Styremøte helse møre og romsdal
Foto: Ivar Lid Riise / NRK

– Har du tro på utsettelse i dag?

– Jeg håper, men jeg vet ikke, sier han.

Sammen med 55 publikummere og over 20 pressefolk møtte han til dagens styremøte i Helse Møre og Romsdal, der det lokale helseforetaket skal gjøre vedtak om tomteplasseringen for det nye fellessykehuset i Nordmøre og Romsdal.

Der leverte Kristiansund-ordføreren 15.000 underskrifter til styreleder Stein Kinserdal, med krav om utsettelse av vedtaket. Han mener prosessen som leder opp til vedtaket ikke har vært god nok.

– Ingen grunn til utsettelse

Molde-ordfører Torgeir Dahl er derimot langt mer sikker på at styret kommer til å fatte vedtak i løpet av dagen.

Styremøte helse møre og romsdal
Foto: Ivar Lid Riise / NRK

– En skal ikke være helt sikker, men jeg tror det kommer en beslutning som går videre til Helse Midt-Norge i morgen, sier Dahl til NRK.

– Prosessen har fått mye kritikk - er ikke det greit å ta en pustepause før man gjør et vedtak, da?

– Det er det absolutt ingen grunn til. Alle rapportene er ferdig utarbeidet, og det eneste som mangler er en innstilling. Det er styret i stand til å forme selv, sier Dahl.

Onsdag kjem Helse Møre og Romsdal med si innstilling om kvar det nye fellessjukehuset skal vere.