NRK Meny
Normal

Nominert til Reiselivsprisen 2010

Juvet landskapshotell, Fjord Tours og Birkebeinerrittet er nominerte til Reiselivsprisen 2010.

Video Juvet

Juvet landskapshotell ligger i terrenget ved turistpunktet Gudbrandsjuvet i Valldalen. Gudbrandsjuvet er en landskapsformasjon som er formet i berget av elva Valldøla, og området for er tilrettelagt for turister gjennom prosjektet «Nasjonal turistveg». Eier Knut Slinning er ikke spesielt overrasket over at hotellet hans er nominert.

Knut Slinning

Knut Slinning, eier av Juvet landskapshotell.

Foto: Bernt Baltzersen / NRK
Juvet Landskapshotell

Det er nær kontakt mellom hotellrommet og landskapet rundt.

Foto: Per Eide
Forsand, Lysebotn med Lysefjorden

Fjord Tours arrangerer turer blant annet til Lysefjorden.

Foto: Jarle Nilsen
Luftig under Birkebeinerrittet - 2007

Birkebeinerrittet er en av tre nominerte.

Foto: Ole Jørgen Kolstadbråten / NRK

– For å være ærlig er jeg ikke spesielt overrasket. Det har vært voldsomt fokus på det vi har gjort både nasjonalt og internasjonalt. Vi har fått mye oppmerksomhet og mange tilbakemeldinger. Vi skjønte at det ville være en mulighet til å komme blant de nominerte, sier Knut Slinning.

3 har vinnersjanser

Det er tre nominerte. Juvet landskapshotell konkurrerer med Fjord Tours og Birkebeinerrittet. Slinning ser ikke bort fra at hans prosjekt kan gå av med seieren.

– Det er tre nominerte, så da har vel vi en tredjedels sjanse til å vinne. Det er vanskelig å si hva juryen vil legge vekt på. Det er store aktører vi konkurrerer med, sier Slinning.

Nyskapende prosjekt

Direktør for reiseliv i Innovasjon Norge, Per Arne Tuftin, mener Juvet landskapshotell er et svært nyskapende prosjekt. Han mener prosjektet skiller seg ut.

– Dette er veldig spennende. Det skillser seg ut. Vi ser her er et bærekraft-perspektiv, det er noe Norge kan vise til som ikke finnes andre steder og det er noe som skal til for å kunne løfte norsk reiseliv.

Prisen henger høyt

Reiselivsprisen blir delt ut av Innovasjon Norge, og det er en prestisjetung pris. Prisen skal stimulere til økt innovasjon i reiselivsnæringen. I 2009 ble Sorrisniva i Alta tildelt prisen.

– Det er veldig høy konkurranse om denne prisen. Det var over 40 innsendte bidrag til konkurransen. Ut fra de 40 har vi valgt tre. Dette er på et veldig høyt nivå, og prisen henger veldig høyt, sier Per Arne Tuftin.

Birken er stolt

Birkebeinerrittet AS er også nominert til årets Reiselivspris. Sjefen for rittet er stolt og glad.

– Dette skaper stolthet både for ansatte og de mange frivillige, sier Tone Lien.

På to tiår har rittet vokst til å bli et arrangement med 25.000 deltakere. Tone Lien understreker at Birkebeinerrittet ikke bare er et sportsarrangement men også et reiselivsprodukt.

- De aller fleste som er med i rittet må reise et godt stykke for å delta. Og mange bestiller to netter på hotell, forteller hun.

Fjord Tours

Fjord Tours ble etablert i 1982 og selskapet tilbyr ferdig pakkede turer i hele Norge. Selskapet har spesialisert seg på Hardanger, Sognefjorden, Geiranger, Lysefjorden og turer med Hurtigruten.