Hopp til innhold

Iversen: – Fornøyd med å bli fast møtende

Fylkesleder i KrF Møre og Romsdal, og ordfører i Volda, Arild Iversen, er valgt inn som 1. vara i sentralstyret i Kristelig Folkeparti.

Arild Iversen

Arild Iversen var nominert til fast plass i sentralstyret i partiet. – Personlig er jeg fornøyd med å komme inn på 1. vara og blir da fast møtende, sier han.

Foto: Trond Vestre / NRK

Arild Iversen, ble i april foreslått til en av plassene i sentralstyret. Under KrFs landsmøte lørdag ble det klart at Iversen er valgt inn som 1. vara.

– Møre og Romsdal er et rimelig stort KrF fylke og det var nok flere som hadde en ambisjon om at vi skulle ha fast plass.

Personlig er jeg fornøyd med å komme inn på 1. vara og blir da fast møtende. Jeg syns i utgangspunktet det var overraskende å bli nominert, sier han.

Iversen er ordfører i Volda, og ble i april kåret til den mest populære ordføreren i Møre og Romsdal. I tillegg har han vært leder for fylkespartiet til Møre og Romsdal KrF de siste årene, og vært medlem av landsstyret.

– Direkte talerør

Møre og Romsdal har ikke hatt et medlem i sentralstyret på fire år. Da var Jan Kåre Aurdal medlem. Nå blir Iversen fast møtende og tror det vil ha stor betydning for hjemfylket.

– Det betyr at Møre og Romsdal har et direkte talerør inn i KrF sitt sentralstyre og det vil jeg tro ha stor betydning. Da kan man uttale seg om sentrale KrF-spørsmål, representere Møre og Romsdal på en god måte og komme langt med å diskutere saker som gjelder min kommune.

Dagrun Eriksen 1.nestleder i KrF med tale til landsmøte

Nestleder i KrF Dagrun Eriksen talte til landsmøtet fredag.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Iversen sier det er for tidlig å gå inn på konkrete saker som blir viktige å ta med seg inn i sentralstyret, men fremtiden for lokalsykehusene er en av temaene Iversen bryr seg om.

– Lokalsykehuset i Volda er en sak som jeg er opptatt av og den vil jeg ta med meg inn i sentralstyret.

– I tillegg er det mange samferdselsutfordringer og utfordringer knyttet til en pågående sentralisering, som jeg ser uheldige konsekvenser av.

Sier ja til kvoteflyktninger

Iversen syns det har vært et optimistisk og positivt landsmøte. Fredag vedtok et enstemmig landsmøte i Kristelig Folkeparti å si ja til 10 000 flyktninger fra Syria.

– Flyktningkatastrofen som vi ser er kanskje den største på kanskje mange tiår, så Norge er nødt til å være med å ta sitt ansvar. 10 000 flyktninger i hele Norge i løpet av to år, tror jeg vi skal være i stand til å få til.