NRK Meny
Normal

Hestad er usikker på Moldes fremtid

I forrige uke ble det klart at Ole Gunnar Solskjær blir ny manager for Cardiff og med det stod managerstolen i Molde tom. Søndag bekrefter Molde-direktør Tarje Nordstrand i tillegg at Molde er i forhandlinger med Cardiff om supertalentet Mats Møller Dæhli.

Daniel berg hestad og Magne Hoseth føler seg trygge på at Molde vil klare seg også etter at de mistet Solskjær.

De mest erfarne Molde-spillerne frykter ikke for fremtiden selv om de nå står uten manager.

Molde-kaptein Daniel Berg Hestad er for tiden uten manager. I tillegg må Hestad stå på sidelinjen og se på at medspillere kan forsvinne sammen med hans tidligere manager til England.

Hestad vedgår at han er usikker på hva fremtiden bringer. Men tror ikke at neste manager på Aker Stadion er nødt å gjøre ting på samme måte som det Solskjær gjorde det.

– Det trenger ikke være sånn. Absolutt ikke. Men jeg håper klubben er så tydelig på hvem de vil ha at de vet prinsippene som Solskjær-regimet hadde, og er klar på at de bygger videre på det, sier han.

Blir skuffet om noen mister troen

Magne Hoseth

Magne Hoseth mener det er viktig å vise frem at Molde klarer seg også etter Solskjær.

Foto: Erik Hattrem / NRK

Magne Hoseth mener klubben kommer til å hente en trener som vil følge Solskjærs filosofi. Han blir svært skuffet dersom supporterne nå skal miste troen på laget.

– Vi har en spillerstall som er best i Norge. Så om noen er pessimistisk nå på grunn av dette, så blir jeg litt skuffet, sier Hoseth.

For Molde lander alltid på beina så lenge de har Røkke og Gjelsten.

– Vi har en relativ liten klubb selv om vi har noen onkler bak oss som hjelper oss veldig. Jeg er optimistisk, og det tror jeg også supporterne er. Alle visste at Ole Gunnar ville dra en gang. Han er ikke fra Molde, sier Hestad.

Lagets tilhengere er helt avslappet

Alf Erik Birkeland
Foto: Erik Hattrem / NRK

Supporterne tror ikke dette vil bety noe særlig.

– Jeg regner med at det kommer en ny trener som tar over laget slik som det var og at de fleste spillerne fortsetter. Da vil vi mest sannsynlig klare oss rimelig godt på sikt, sier Alf Erik Birkeland.

Det er Hoseth helt enig i.

– Nå må vi vise at det kommer et år etter Ole Gunnar og år null i Molde sin fotballhistorie. Dette blir et kjempeår for oss og det skal vi ta med begge hender og vise at spillergruppen er sterk nok, og at fundamentet som Ole Gunnar har bygd er bra nok, sier Hoseth.