Moldekeeper til belgisk fotball

Ethan Horvath forlater Molde til fordel for Club Brugge.

SPO-SOC-FOI-UNITED-STATES-V-CUBA

Ethan Horvath kan se frem mot en ny karriere i Brugge.

Foto: Kevin C. Cox / Afp

21 år gamle Ethan Horvath overtok jobben som førstekeeper i Molde etter at Ørjan Håskjold Nyland forsvant til tysk fotball. Nå drar også amerikaneren sørover, men lander i Belgia.

Administrerende direktør i Molde FK, Øystein Neerland, bekrefter i en pressemelding tirsdag at Molde og Club Brugge er enige om en overgang for den amerikanske målvakten.

– Club Brugge passet meg best

Horvath kom til Molde allerede som 17-åring, og skrev profesjonell kontrakt da han bikket 18, sommeren 2013. Etter et par år spilte han seg inn som førstekeeper, og har rukket å spille 56 obligatoriske kamper for romsdalingene. I 2014 ble han Norgesmester med Molde, og i 2016 rakk han å få sin debut på USAs A-landslag.

– Jeg valgte Club Brugge fordi «keeperscenarioet» deres passet best til meg og min situasjon med å komme meg videre i karrieren. Det er en stor klubb, et større steg enn Molde og jeg ser frem til dette, sier Horvath i en pressemelding.

Solskjær

Ole Gunnar Solskjær er glad for at Molde evner å utvikle spillere for større klubber.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Fornøyd manager

Moldes manager, Ole Gunnar Solskjær, sier at interessen for Horvath var forventet, spesielt etter gode prestasjoner i Europa League høsten 2015.

– Vi er flink til dette. Hente spillere, utvikle de og selge de til større klubber. Det er et salg vi er fornøyd med og en gutt vi kommer til å savne, men han er alltid velkommen tilbake, sier Solskjær.