Hopp til innhold

Se hvem som kommer til Jugendfest

Eventselskapet Momentium er i full gang med planleggingen av årets Jugendfest i Ålesund. I dag kom nyheten om ett av bandene som blir å høre og se i august.

Highasakite

Highasakite, med Ingrid Helene Håvik, er klar for Jugendfest 2014.

Foto: Tonje Thilesen / Pressefoto

Bandet som ble offentliggjort i dag er det norske bandet Highasakite. I front for bandet finner vi Ingrid Helene Håvik fra Ålesund. Dermed blir et høyprofilert band med sterk lokal profil å oppleve under Jugendfesten i august.

– Få band makter å være så tilgjengelige uten å ty til åpenbart publikumsfrieri, og i tillegg være så umiddelbare samtidig som at det lekes og eksperimenteres med alt fra låtskriverformler til instrumentering, heter det i pressemeldingen fra Momentium.

Highasakite

Highasakite var nominert til Spellemannsprisen 2012.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Highasakite blir beskrevet som et av Norges mest eksportvennlige band. I utlandet skal de ha blitt hyllet som et av de fremste indieband. I utlandet har Highasakite deltatt på en rekke festivalet.

I fjor ble Highasakite nominert til Spellemann som «Årets nykommer». I tillegg ble de tildelt Statoil-stipendet under by:larm i 2013. Tidlig i karrieren vant de også Musikkprisen på Giske.

Highasakite spiller lørdag 23. august, og Jugendfest blir også i 2014 arrangert på stadion på Volsdalsberga. Tidligere er Alphaville, Åge Aleksandersen og Kvelertak annonsert som festivalklare.