NRK Meny
Normal

Her er mannen som skal fylle Nylands sko

Molde setter sin lit til en 20 år gammel amerikansk keeper når de gjester Sarpsborg Stadion fredag kveld.

Ethan Horvath

ERSTATTER: Ethan Horvath blir kastet inn i målet mot Sarpsborg 08 fredag kveld.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Moldes keeper Ørjan Håskjold

BORTE: Fredag spiller Molde sin første kamp etter at Ørjan Håskjold Nyland dro til Tyskland og FC Ingolstadt

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Det har vært en hektisk og innholdsrik uke i Molde Fotballklubb. Natt til onsdag offentliggjorde Tor Ole Skullerud at han gir seg som Molde-trener etter sesongen, og senere samme dag ble førstekeeper Ørjan Håskjold Nyland solgt til tyske FC Ingolstadt.

Mot Sarpsborg 08 fredag kveld kastet den 20 år gamle amerikaneren Ethan Horvath inn i buret.

– Horvath skal stå kampen i kveld, og får en fortjent sjanse. Han har stått bra tidligere, og jeg er ikke redd for å sette han i mål i det hele tatt. Han kommer til å bli veldig, veldig god, mener Moldes keepertrener, Per Magne Misund.

Unggutten gleder seg til den store dagen.

– Dette er en stor mulighet for meg. Det har vært en lang ventetid, men jeg har jobbet tålmodig. I ett og et halvt år har jeg forberedt meg på denne dagen, sier Horvath til rbnett.no.

– Skal ikke bli en ny Nyland

Per Magne Misund

KEEPERTRENER: Per Magne Misund tror Ethan Horvath kan bli en veldig god keeper.

Foto: Per Tormod Nilsen/Molde Fotballklubb

1.94 meter høye Horvath startet karrieren i Real Colorado, men kom til Molde i 2013. I mai fikk han sin førstelagsdebut for Molde, da han erstattet Nyland i andre omgang. Nå kan amerikaneren erstatte landslagskeeperen på sikt også.

– Det er opp til gutten selv om han blir førstekeeper, det er prestasjoner som avgjør det. Hvis han griper sjansen, trenger vi ikke en ny keeper. Han er en voksen type, og alle må starte karrieren en gang, sier Misund.

Keepertreneren har jobbet tett med Horvath i tre år allerede, og ser frem til å kunne utvikle en ny toppkeeper nå som Nyland har dratt utenlands.

– Jeg har vært med å forme han lenge, og han skal ikke bli en ny Nyland. Han skal bli en Ethan Horvath. Han skal bli god på sin måte. Han har utviklet seg helt fantastisk frem til nå, og kommer til å utvikle seg videre, forteller Misund.

Håper Horvath blir solgt videre

Nyland etablerte seg raskt som førstekeeper på landslaget etter overgangen fra Hødd til Molde i 2013, og vil bli sårt savnet i rosenes by.

For keepertreneren kom overgangen som ingen overraskelse.

– Ørjan har planlagt karrieren nøye, og det var ikke overraskende at han gikk til Tyskland nå. Vi har jobbet tett over tid og jeg unner han virkelig denne muligheten. Jeg føler han har gjort et godt valg ved å gå til Ingolstadt, sier Misund.

Nå håper han å få til det samme med Horvath.

– Det er alltid spennende å jobbe i et godt utviklingsmiljø for unge keepere. Vi lykkes med Nyland, og nå er målet at Horvath skal bli god nok til å selges videre også. Det er viktig for klubben at de kan bli et salgsobjekt på sikt, sier han.

Hør hva Nyland tenker om sin nye klubb:

Profflivet i Tyskland ser ut til å passe landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland midt i blinken.
Fra sitt nye treningsfelt i Ingolstad hyller sunnmøringen den tyske keeperkulturen.
Laster innhold, vennligst vent..