Hopp til innhold

– Familien min er det viktigste jeg har

2015-sesongen blir Tor Ole Skulleruds siste som hovedtrener i Molde.

Tor Ole Skullerud

FERDIG I MOLDE: Tor Ole Skullerud.

Foto: Roar Strøm / NRK

Det bekrefter eliteserieklubben på sine hjemmesider natt til onsdag.

Skullerud har vært Molde-trener siden starten av fjoråret og ledet laget til serie- og cupgull i sin første sesong.

Han begrunner avskjeden med romsdalsklubben med familiære årsaker.

– Familien min er det aller viktigste jeg har. Det handler litt om at jeg vil være sammen med dem, sier treneren som flytter hjem til Bærum etter sesongen.

Vanskelig beslutning

Molde skriver at Skullerud ga beskjed om at han ikke vil fortsette som trener etter 2015 i midten av juni.

Han hadde i utgangspunkt en opsjon på et tredje år i kontrakten.

– Det er ingen enkel beslutning å ta. Jeg har hatt det veldig, veldig fint i Molde Fotballklubb. Vi har fått til store ting. Det har vært en fantastisk reise, og den er ikke slutt, bare for å være veldig tydelig på det. Men den tar slutt etter sesongen 2015.

Molde FK

THE DOUBLE: Skullerud førte Molde til både seriegull og cupmesterskap i 2014.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Spekulasjoner

– For eget vedkommende er det energiforløsende å bli ferdig med spekulasjonene rundt hvordan dette henger sammen, sier Skullerud.

Han fortalte først om framtidsplanene i et intervju med Romsdals Budstikke. Det ble nye spekulasjoner om trenerens framtid etter at TV 2 i helgen hevdet å vite at han gir seg.

– Det har vært mye støy. Ryktene sier at Skullerud skal reise, men jeg skal ingen steder i morgen. Jeg har brukt altfor mye energi på dette de siste dagene og verken jeg eller klubben er komfortable med situasjonen, sier han til Romsdals Budstikke.

Familien viktigst

Overfor lokalavisen utdyper han litt om årsakene til at han gir seg.

– Dette handler om at familien min har flyttet hjem. Da jeg kom til Molde var planen at de skulle være her sammen med meg, og perspektivet mitt på denne jobben var lenger enn to år. Sånn ble det ikke, og derfor flytter jeg etter hjem til Bærum, sier Skullerud.

– Familien min er det viktigste jeg har og den vil alltid gå foran min yrkeskarriere. Jeg følger familien, sier han videre.

Klubbdirektør Tarje Nordstrand Jacobsen beklager at Skullerud gir seg.

– Vi er litt lei oss for at prosjektet ikke ble slik begge parter hadde intensjon og ønske om. Vi laget en avtale som i alle fall strakte seg over tre år. Samtidig har vi den største respekt for det valget Tor Ole har gjort og ønsket han har fremmet, sier han til VG.

Fotball

  • Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

    Fans som kjøpte billetter for å se Lionel Messi i Hongkong får tilbakebetalt 50 prosent av billettprisen etter at argentineren mistet treningskampen.

    Det er riktignok kun så lenge de ikke iverksetter rettslige skritt mot arrangøren.

    Et utsolgt stadion betalte fra 880 Hongkong-dollar (1200 norske kroner) for å se den åttedobbelte gullballvinneren i aksjon 4. februar. Da ble det spilt en treningskampen mellom Inter Miami mot en utvalgt Hongkong XI.

    Reaksjonene var sterke da Messi ble sittende på benken gjennom hele kampen på grunn av en skade.

    Det ble ikke bedre da han tre dager senere spilte en halvtime da laget hans møtte japanske Vissel Kobe i Tokyo. Da kom anklagene om at Messis «no show» i Hongkong var rettet mot Kina.

    Arrangør Tatler Asia tilbød mandag 50 prosent refusjon for «de som kjøpte billetter gjennom offisielle kanaler til kampen».

    De som vil ha noen av pengene tilbake, må godta vilkår og betingelser som inkluderer at de ikke kan ta rettslige skritt mot arrangøren.

    Messi på benken under kampen i Hongkong
    Foto: AFP
  • Skadet Messi ute av Argentinas landslagstropp

    Lionel Messi er ikke aktuell for Argentinas kommende privatlandskamper i USA som følge av en hamstringskade.

    Det opplyser fotballforbundet i Argentina mandag.

    Messi pådro seg skaden i kampen mot Nashville i nord- og mellom-Amerikas mesterliga forrige torsdag, og den 36 år gamle fotballstjernen gikk også glipp av Inter Miamis MLS-møte med DC United lørdag.

    «Lionel Messi vil ikke være i troppen til vennskapskampene i USA på grunn av en mindre hamstringskade i det høyre låret pådratt,» skriver forbundet på X.

    Messi er det siste i rekken av forfall for landslagssjef Lionel Scalonis. Roma-spissen Paulo Dybala, Bayer Leverkusens midtbanespiller Exequiel Palacios og Bournemouth-forsvareren Marcos Senesi er også uaktuelle.

    Argentina møter El Salvador fredag i Philadelphia, før Costa Rica er motstander fire dager senere i Los Angeles. (NTB)

    FILE PHOTO: World Cup - South American Qualifiers - Brazil v Argentina
    Foto: Sergio Moraes / Reuters
  • Haugesund-keeper røk korsbåndet

    Haugesund-keeper Amund Wichne fikk mandag den tunge beskjeden om at korsbåndet er røket og at hele sesongen sannsynligvis ryker.

    Det skriver eliteserieklubben på sine hjemmesider.

    Wichne pådro seg skaden under den nylig avsluttede treningsleiren i Spania. Mandag forelå diagnosen.

    26-åringen fra Mandal har røket korsbåndet og må med normal rekonvalens belage seg på seks til ni måneders fravær fra fotballen.

    – Det er selvsagt en veldig tøff beskjed å få som fotballspiller, men Amund har et så sterkt hode og en så sterk mentalitet at han garantert kommer tilbake for fullt, sier Haugesunds sportslige leder Eirik Opedal.

    Haugesund spiller åpningskampen i den nye eliteseriesesongen søndag 31. mars borte mot Odd. (NTB)

    Eliteserien fotball 2023: Odd - Haugesund (1-1)
    Foto: Frederik Ringnes / NTB
  • Overtidsseier sendte Chelsea til semifinale i FA-cupen

    Chelsea fikk tøff kamp av Leicester i kvartfinalen av FA-cupen i London søndag. To scoringer dypt inne i overtiden sørget likevel for avansement.

    Avgjørelsen falt to minutter ut i tilleggstiden da Carney Chukwuemeka spilte vegg med Cole Palmer før han bredsidet inn 3-2-scoringen.

    Like etterpå økte Noni Madueke ledelsen til 4-2 på vakkert vis.

    Før det hadde Chelsea gjort det unødvendig spennende for seg selv etter en god start.

    Litt over tolv minutter var spilt da Nicolas Jackson driblet seg inn i feltet og fant Marc Cucurella med et flatt innlegg. Backen var umarkert på bakerste stolpe og kunne enkelt plassere ballen i det åpne målet.

    Raheem Sterling bommet så på straffe, men gjorde opp for seg like etter da han serverte Cole Palmer foran mål i forkant av 2-0-målet.

    Chelsea styrte komfortabelt mot semifinale, men Axel Disasi skapte ny spenning etter sidebyttet da han leverte en kandidat til årets selvmål.

    Franskmannen var under press da han skulle spille en pasning til egen keeper. Pasningsforsøket var ikke i nærheten av å finne Robert Sánchez og fløy isteden i eget mål.

    Like etter timen spilt kom også utligningen. Stephy Mavididi driblet seg gjennom Chelsea-forsvaret og curlet ballen inn i det lengste hjørnet til 2-2.

    Leicesters Callum Doyle ble sendt av banen like etterpå, og Chelsea utnyttet fordelen med å finne veien til nettmaskene for tredje og fjerde gang i kampen. (NTB)

    Britain Soccer FA Cup
    Foto: Dave Shopland / AP
  • Haaland og Manchester City videre i FA-cupen

    Manchester City er videre til sin sjette strake semifinale i FA-cupen etter 2-0 hjemme mot Newcastle i kvartfinalen lørdag kveld.

    Bernardo Silva scoret kveldens første for hjemmelaget med et skudd via Newcastle-spiller Dan Burn og i mål. Da var det spilt 13 minutter.

    Etter halvtimen spilt var Silva igjen involvert. Portugiseren skar inn fra høyre og skjøt via Newcastles Sven Botman denne gangen, og i mål.

    Dermed stod det 2-0 til City og den ledelsen tviholdt de på kampen igjennom. Erling Braut Haaland spilte 87 minutter for vertene, mens Oscar Bobb kom inn da et knapt kvarter gjenstod av ordinær tid.

    Det har blitt en vane for Manchester City å komme langt i FA-cupen de siste årene.

    Siden Pep Guardiola ble manager for klubben i 2016 har de vært i semifinalen syv ganger. I samme periode har de vunnet turneringen to ganger.

    Manchester Citys semifinalemotstander trekkes søndag.

    Haaland
    Foto: AP
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Borussia Dortmund v PSV Eindhoven
Terland
Molde-spilleren Emil Breivik måtte bæres ut på båre etter stygg skade i cupfinalen.