NRK Meny
Normal

Her debuterer Riise i 4. divisjon

John Arne Riise har opplevd det meste på fotballbanen, men insisterer på at han er toppmotivert for spill i norsk 4. divisjon.

John Arne Riise gjør comeback i norsk 4. divisjon

NÆR SCORING: Se noen høydepunkter fra John Arne Riises comeback i norsk fotball.

– Da de spurte om jeg ville være med å spille tolket jeg det som humor, men det var tydeligvis helt seriøst, forteller John Arne Riise.

Og plutselig var mannen med flest landskamper og et Mesterliga-trofé på samvittigheten klar for spill i norsk 4. divisjon.

Mandag debuterte 36-åringen for ålesundslaget SK Rollon mot Hødd 2. Og selv om nivået er lavere, er det fortsatt blodig alvor for Riise.

– Jeg forventer at dommeren får kjørt seg i dag, og motspillerne også. Det er noe som skjer med meg når fløyta går, sier han.

John Arne Riise Rollon

DEBUT: John Arne Riise starten kampen, men ble etter hvert byttet ut.

Foto: Remi Sagen / NRK

Lillebror i kulissene

Ingen kjenner John Arne Riise bedre enn Bjørn Helge Riise. Broren er trener i yngres avdeling i Rollon, og innrømmer å ha spilt en rolle i brorens comeback.

– Jeg snakket med A-lagstreneren om det, også ballet det litt på seg. De klarte å lokke han, og det blir kjekt for alle parter.

Lillebror Riise bekrefter at det er en heltent storebror som entrer gresset på Rollon Stadion.

– Det blir det samme om han spiller for Liverpool, Roma eller Rollon. Presset her er lavere, men presset han legger på seg selv er like høyt, forteller Bjørn Helge Riise.

John Arne Riise - Liverpool

MERITTERT: John Arne Riise har opplevd større ting enn norsk 4. divisjon, men insisterer på at han er toppmotivert for spill i Rollon. Her fra mesterligafinaleseieren med Liverpool.

Foto: EDDIE KEOGH / REUTERS

Vil øke oppmerksomheten

I debuten hadde Rollon håp om å utnytte den kraftfulle venstrefoten til ålesunderen, og plasserte han som spiss.

Den tidligere utenlandsproffen var nære scoring på et frispark, men måtte gå målløs av banen da han ble byttet ut i andre omgang.

Riise håper å bidra til å øke interessen rundt breddefotballen på Sunnmøre.

– Jeg ønsker at Rollon og ikke minst lokalfotballen skal få mye oppmerksomhet. Jeg vil reise rundt med laget og besøke stadioner i området. Jeg ønsker å gi tilbake, og da spesielt til de yngre. Jeg vil vise at det er mulig å nå langt selv om man kommer herfra, forteller han.

Ble sliten

Debutkampen endte til slutt med et 4–1 tap for Hødd 2.

– Vi gjør litt for mange personlige feil som vi blir straffet for. Det er kjipt å tape kamper, men personlig er det godt å komme i gang, sier Riise til NRK etter kampen.

Den rutinerte spilleren innrømmer at det ble tungt selv for han på slutten.

– Det var utrolig moro, men jeg har hatt tre treninger på tre måneder, og ble litt tung på slutten, forteller han.