NRK Meny
Normal

Har startet å søke etter ny trener

Tor Ole Skullerud går av som trener for Molde, og klubben har startet med å finne en erstatter. At treneren går synes spillerene er synd.

Tor Ole Skullerud

GÅR AV: Tor Ole Skullerud går av som Molde-trener av familiære grunner.

Foto: Roar Strøm / NRK

Vegard Forren

KJEDELIG: Vegard Forren synes det er kjedelig at trener Skullerud går av.

Foto: Roar Strøm / NRK

– Det er kjedelig for oss, for han har gjort en fantastisk jobb, og fjoråret var helt fantastisk, sier forsvarsspiller Vegard Forren.

At Tor Ole Skullerud trekker seg som trener er noe klubben ble informert om for et par uker siden.

Natt til i dag gikk klubben ut med at Skullerud som har ledet laget til serie- og cupgull i sin første sesong i fjor, har sin siste sesong for Molde ut 2015.

– Vi skulle gjerne sett at han var her i alle fall ut 2016, og kanskje enda lenger, men sånn blir det ikke, sier Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen.

Tror ikke det blir konsekvenser

Skullerud har uttalt at han slutter som trener av familiære grunner, og sier han har hatt det bra som trener for klubben.

– Det har vært en glede hele tiden. Det er det fortsatt, og det kommer det til å være fremover, sier Skullerud.

Verken direktør Jacobsen eller Skullerud tror at trenerskiftet vil gi konsekvenser denne sesongen.

– Jeg tror vi kommer til å holde fokus i den tiden som kommer, og jeg tror det var riktig å få avklart situasjonen på grunn av alt pratet rundt min situasjon, sier Skullerud.

Hvordan har du lyst til å avslutte tiden din i Molde?

– Med et brak, så får vi se hva vi kan få til utover. Vi skal gjøre alt vi kan for å få en topp høstsesong, sier Skullerud.

Solskjær ny trener?

Klubben har startet jobben med å finne ny trener, og direktør Jacobsen sier det skal være klart hvem valget faller på i alle fall før sesongen starter i 2016.

Tarje Nordstrand Jacobsen

SNART KLART: Direktør Tarje Nordstrand Jacobsen sier klubben skal ha trenervalget klart i alle fall før starten av sesongen 2016.

Foto: Roar Strøm / NRK

– Vi ønsker å finne en trener som først og fremst identifiserer seg med de verdiene klubben står for og som kan videreføre det arbeidet som har blitt gjort her over mange år, sier Jacobsen. ​

Hvem de har i tankene vil ikke direktøren ut med, og mens valget fortsatt er ukjent foreslår fotballeksperter Ole Gunnar Solskjær.

– Alle fotballeksperter, og alle supportere skal få lov til å engasjere seg, og så kommer vi til å komme med svaret når det er klart, sier Jacobsen.

Og for Vegard Forren er Solskjær et forslag som faller i smak.

– Jeg tror ingen av oss har noe imot om Ole Gunnar kommer tilbake. Det hadde vært veldig bra, for han kjenner klubben godt og vet hvordan vi holder på her, sier Forren.

– Han var med å starte det, så det hadde vært sinnssykt bra å få det til, men jeg tror det er små sjanser for at det skjer, sier han.

  • Fotballekspert: – Solskjær eller utenlandsk trener for Molde
  • SE TV-SAK:
    Molde mister to av sine fremste fotballprofiler. Tor Ole Skullerud varsler at han slutter som MFK-trener etter sesongen.
Og i ettermiddadag har keeper Ørjan Håskjold Nylad skrive under for tyske Ingolstadt.

    SE SAKEN: Molde mister to av sine fremste fotballprofiler. Tor Ole Skullerud varsler at han slutter som MFK-trener etter sesongen, og i ettermiddag har keeper Ørjan Håskjold Nyland skrevet under for tyske Ingolstadt.